„Atout France“ turizmo plėtros agentūros atstovas Christianas Mantei tikino, kad gruodį užsienio keleivių, atvykusių į Paryžiaus oro uostus, sumažėjo nuo 5 iki 10 proc. Būtent gruodį vyko „geltonųjų liemenių“ protestai, peraugę į smurto proveržius Paryžiaus gatvėse.

Ch. Mantei teigimu, rezervuoti skrydžiai į Paryžių artimiausius 3 mėnesius taip pat sumažėjo 6,8 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Penktadienį Ch. Mantei ir turizmo ministras Jeanas-Baptiste'as Lemoynė vaizdo skambučiais susisiekė su tuzinu Prancūzijos ambasadorių visame pasaulyje, siekdami išsiaiškinti „geltonųjų liemenių“ protestų padarinius šalies turizmui.

„Turizmo padėtis priklauso nuo kitų šalių. Ypatingai nerimauja turistai iš Azijos, juos reikia nuraminti“, - sakė J.-B. Lemoynė, tačiau, kaip pridūrė jis, „yra teigiamų signalų iš Europos, iš kurios atvyksta didžioji dalis turistų“.

J.-B. Lemoynė tikino šią savaitę susitikęs su pagrindiniais Prancūzijos turizmo sektoriaus atstovais, tarp jų - Eifelio bokšto ir prabangių parduotuvių „Galeries Lafayette“ valdytojais.

„Užsakyti skrydžiai ir turistų srautai smuktelėjo gruodį, neišskiriant nė Kalėdų ar Naujųjų metų“, - nerimą keliančią statistiką komentavo turizmo ministras, dėl mažesnio turistų srauto kaltindamas protestus, kurių metu buvo apniokota net garsioji Triumfo arka.

„Nepaisant protestų, Prancūzijos turizmui 2018-ieji - gana sėkmingi. Praeitais metais tikimės rekordinio turistų skaičiaus - apie 90 mln. keliautojų iš užsienio“, - džiaugėsi J.-B. Lemoynė.

„Prancūzijai pavyko atsitiesti po tragiškų 2015 m. teroro aktų, o užsieniečių noras pamatyti šalį neblėsta“, - nosies nenukabino turizmo ministras.