Pranešime sakoma, kad australų paauglys žuvo nuslinkus lavinai. Jis su šeima buvo slidinėjimo kurorte Sankt Antone Tirolio Landeko srityje.

Ketvirtadienį Austrijoje vėl prognozuojamas sniegas iki penktadienio ryto.

Regione užpustyti keliai, todėl daugelis gyvenviečių liko atkirstos nuo išorinio pasaulio.

Penktadienį Alpėse turėtų nebesnigti, tačiau sekmadienį vėl tikriausiai snigs. ORF meteorologijos tarnyba paskelbė perspėjimą dėl oro sąlygų Alpių šiaurinėje ir centrinėje dalyse šį ketvirtadienį. Nurodoma, kad iškilo didelis lavinų pavojus, o naujo sniego danga sieks 15 centimetrų.

Perspėjimas galioja Tirolio, Zalcburgo, Forarlbergo žemėms ir aplinkiniams regionams.

Tuo tarpu Vokietijos meteorologijos tarnyba paskelbė trečio (priešpaskutinio) laipsnio perspėjimą kalnuotiems Saksonijos regionams prie Čekijos ir Bavarijos, Austrijos pasienyje.

Šalies žiniasklaida pranešė, kad virtinė gyvenviečių atkirstos nuo išorinio pasaulio, mokyklose atšauktos pamokos, o keliuose padaugėjo avarijų.

eliuose Austrijos regionuose paskelbtas didžiausias sniego griūčių pavojus, Bavarijoje užpustė 350 gyventojų, o Alpėse slidinėdamas žuvo mokytojas.

Per savaitę dėl šalčių Europoje žuvo mažiausiai 14 žmonių.

Trečiadienį kai kuriuose Austrijos regionuose ir pietinėje Vokietijoje dalyje buvo uždarytos mokyklos. Vokietijoje uždarius kelis kelius ir greitkelius, prie Miuncheno susidarė 20 km kamštis.

Užpustytiems Bavarijos regiono gyventojams vežamas maistas, šiaurinėje Alpių dalyje toliau sninga.

Austrijos naujienų agentūra APA pranešė, kad slidinėdamas Mariazeller Burgeralpe slidinėjimo kurorte žuvo mokytojas – jis parkrito ir buvo užverstas sniego griūties.

Graikijoje įsivyravus rekordiniams šalčiams, Atėnuose pastebėtas retas reiškinys – itin smulkus sniegas, o iš visos Europos niekaip nesitraukia šalta žiema.

Praėjusį antradienį šiaurinėje Graikijos dalyje atšalo iki 23 laipsnių šalčio – tai tiesiog šalčio rekordas Florinos mieste, dėl kurio sutriko automobilių, autobusų ir traukinių eismas, informuoja independent.co.uk.

Antradienį turistai Atėnų Akropolį matė visiškai apsnigtą, vietos gyventojai negalėjo važiuoti apledėjusiais keliais, o Atėnų regione uždarė daug mokyklų.

Kipre, kurio gyventojai labiau įpratę prie sausros periodų, stipriai lijo ir snigo.

Pranešama, kad pietinės Italijos Pizzoferrato mieste iškrito didžiulis sniego kiekis.

Daugelis slidinėjimo šlaitų atsargumo dėlei uždaryti.