Jos duomenimis, Kim Jong-unas apie pusvalandį praleido korporacijos „Tong Ren Tang“ farmacijos fabrike pietrytiniame Pekino priemiestyje, kur susipažino su naudojamomis technologijomis ir gaminamos produkcijos asortimentu.

Po to Šiaurės Korėjos vadovo kortežas, kurį sudarė kelios dešimtys lengvųjų automobilių ir šeši autobusai, grįžo į vyriausybinę rezidenciją Kinijos sostinės centre.

Kim Jong-unas sausio 7-10 dienomis lankosi Kinijoje su vizitu šios šalies vadovo Xi Jinpingo kvietimu.

Daugelio Pietų Korėjos ekspertų nuomone, Kim Jong-unas atvyko į Kiniją, kad užsitikrintų Pekino paramą artėjant galimam antrajam susitikimui su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

Praėjusių metų birželio 12 d. Singapūre įvyko pirmasis istorijoje JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimas. Pagal jo rezultatus D. Trumpas ir Kim Jong-unas priėmė bendrą pareiškimą. Jame Pchenjanas paskelbė iš principo esąs pasirengęs visiškai denuklearizacijai, o Jungtinės Valstijos įsipareigojo už tai suteikti Šiaurės Korėjai saugumo garantijas. Bet šalių ketinimai baigiamajame Singapūro susitikimo komunikate nebuvo sukonkretinti.

Praėjusių metų gruodžio 2 d. D. Trumpas pareiškė, kad kitas jo susitikimas su Kim Jong-unu veikiausiai bus surengtas 2019 metų sausį arba vasarį.