Ugniagesių pareigūnai sakė, kad po penktadienio tragedijos dėl saugumo taisyklių pažeidimo šalyje buvo uždarytos 26 panašios pramogų vietos. Maždaug 1,1 tūkst. tokių įstaigų tikrinimas visoje Lenkijoje tęsiasi.

Vyras, įrengęs „pabėgimo kambarį“ Košaline, kur kilo gaisras, yra sulaikytas ir apkaltintas tyčiniu gaisro pavojaus sukėlimu bei netyčiniu mirties sukėlimu. Vietos teismas nurodė sulaikyti jį trims mėnesiams, kol vyksta bylos tyrimas.

Pasak prokurorų, minimos vietos šildymo sistema turėjo trūkumų, be to, ten nebuvo evakuacinio išėjimo.

Košalino meras Piotras Jedlinskis sakė, kad miestas organizuoja ir finansuoja bendras 15-mečių aukų laidotuves, įvyksiančias ketvirtadienį. Žuvusios paauglės buvo draugės iš tos pačios klasės ir „pabėgimo kambaryje“ šventė gimtadienį.

Prokuroras Ryszardas Gasiorowskis (Ryšardas Gonsiorovskis) pirmadienį sakė, jog per apklausą vienas minimo „pabėgimo kambario“ darbuotojas, kuris per gaisrą patyrė nudegimų ir yra gydomas ligoninėje, sakė, kad iš vieno registratūros šildymo sistemos dujų baliono ėmė sklisti keisti garsai, o jis negalėjęs jo sutvarkyti.

Pasak darbuotojo, gaisras kilo staiga ir atirto jam kelią prie užrakinto kambario, kuriame buvo paauglės, durų. Tuomet darbuotojas išbėgo iš pastato ir paprašė praeivių iškviesti pagalbą.

Žaidimų „pabėgimo kambariuose“ dalyviai būna užrakinami patalpoje ar pastate ir turi išspręsti galvosūkius bei rasti užuominas, vedančias prie durų rakto. Tokie žaidimai yra labai populiarūs tarp Lenkijos paauglių.

Pirmadienį žuvusių mergaičių mokykloje lankėsi psichologai, kad padėtų moksleiviams ir mokytojams išgyventi patirtą traumą.

Filmų platintojo „United International Pictures“ atstovė Kinga Zych sakė, kad reaguojant į tragediją Košaline Lenkijoje atidedama JAV siaubo filmo „Pabėgimo kambarys“ (Escape Room) premjera, planuota surengti penktadienį.