Per viešnagę savo gimtajame Sankt Peterburge V. Putinas aplankė Petropavlovsko tvirtovę ant Nevos upės kranto ir per kasdienį vidurdienio saliutą patraukė sovietinių laikų haubicos D-30 šaudymo svirtį.

Kasdien vidurdienį nuaidintis šūvis yra Sankt Peterburgo tradicija nuo 1865 metų.

Tvirto vyro įvaizdį puoselėjantis V. Putinas per šį šou puikiai pasirodė: šaltą žiemos dieną stovėdamas be kepurės jis tik nežymiai krūptelėjo, nuaidėjus garsiam pabūklo šūviui, ir atsigręžė šypsodamasis.

Vaizdo įrašą su V. Putino pasirodymu socialiniame tinkle „Twitter“ išplatino propagandinis Rusijos naujienų kanalas RT:

66 m. Rusijos lyderis mėgsta išsirengti iki pusės ir pademonstruoti savo raumenis.

Praėjusių metų sausį V. Putinas nusirengė iki maudymosi glaudžių ir nėrė į ežere iškirstą eketę – jis atliko stačiatikių ritualą, pažymint Trijų karalių šventę.

Rusijos valstybinė televizija transliavo, kaip Rusijos lyderis su versto avikailio kailiniais ir veltinais eina užšalusiu Seligero ežeru, kuris yra apie 400 km į šiaurę nuo Maskvos, informuoja „Reuters“. Priėjęs prie eketės jis nusiavė, nusivilko kailinius, tada nusileido mediniais laipteliais į eketę, persižegnojo ir visa galva trumpam paniro į ledinį vandenį. Tuo metu oro temperatūra buvo 6 laipsniai šalčio.

V. Putinas turi dziudo juodąjį diržą ir sėkmingai kuria „mačo“ įvaizdį, jodinėdamas žirgu iki pusės apsinuoginęs po Sibiro platybes arba pozuodamas nuotraukoms su kone su visais laukiniais Rusijos plėšrūnais, pavyzdžiui, tigru, snieginiu leopardu ir baltuoju lokiu.

2017 m. rugpjūtį jį nufotografavo nuogą iki pusės su pagauta žuvimi prie kalnų ežero Sibire, o 2009 m. rugpjūtį nufotografavo per atostogas Sibire, jojantį nuoga krūtine žirgu.

Pabrėžė Bažnyčios vaidmenį visuomenei

Stačiatikių Kalėdų proga Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pabrėžė Bažnyčių vaidmenį visuomenėje. Bažnyčios suteikia harmoniją, stiprina šeimos instituciją, auklėja jaunus žmones ir harmonizuoja tarpreliginį dialogą, sakoma Kremliaus išplatintame pareiškime.

V. Putinas taip kalbėjo apie Rusijos stačiatikių bažnyčią ir kitas krikščioniškas konfesijas, kurios vaidina „didelį teigiamą vaidmenį mūsų šalies gyvenime“. Kritikai kaltina stačiatikių bažnyčią per dideliu artumu Rusijos valstybei.

Daugelis stačiatikių krikščionių Kalėdas švenčia sausio 7-ąją. Stačiatikių bažnyčioms priklauso apie 300 mln. žmonių.

Anot rusų žiniasklaidos, V. Putinas Kalėdas šventė savo gimtajame Sankt Peterburge. Čia jis lankėsi pamaldose katedroje, kurioje buvo krikštytas.

Rusų stačiatikių patriarchas Kirilas naktį į pirmadienį aukojo mišias Dievo Ganytojo katedroje Maskvoje. Jose dalyvavo ir ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedvas.