Pasak kariuomenės, Izraelio oro erdvės gynybos sistema perėmė raketą, kuri naktį buvo paleista iš „Hamas“ kontroliuojamo palestiniečių anklavo.

Paskui keli lėktuvai ir sraigtasparnis subombardavo „teroristų taikinius Gazos Ruožo šiaurėje esančios organizacijai priklausančios karinės stovyklos teritorijoje“, sakoma išplatintame pareiškime.

Vienas „Hamas“ saugumo pareigūnas iš Gazos Ruožo pranešė, kad Izraelio orlaiviai įvykdė tris antskrydžius prieš judėjimo ginkluotojo sparno taikinį, esantį netoli šiaurinio Beit Lahijos miesto. Jis pridūrė, kad per atakas niekas nenukentėjo.

Naujausi antskrydžiai buvo surengti po sekmadienį įvykdytų atakų prieš du „Hamas“ avanpostus, o prieš tai per sieną buvo paleistas balionų nešamas sprogstamasis užtaisas.

Padėtis Gazos Ruožo pasienyje pastarosiomis savaitėmis yra palyginti rami, Izraeliui leidus Katarui perduoti blokadą išgyvenančio anklavo valdžiai milijonų dolerių vertės humanitarinės pagalbos ir lėšų atlyginimams.

Po sekmadienį įvykdytų operacijų Izraelio kariuomenė paskelbė: „Anksčiau šiandien kelių balionų nešamas ir prie lėktuvo maketo pritvirtintas sprogstamasis užtaisas buvo paleistas iš Gazos Ruožo į Izraelio teritoriją.“

„Atsakydami (izraeliečių) atakos sraigtasparniai sudavė smūgius dviem „Hamas“ kariniams avanpostams Gazos Ruože“, – priduriama pranešime.

Kaip informavo vienas šaltinis „Hamas“ saugumo pajėgose, vienas smūgis, per kurį buvo subombarduotas „Hamas“ ginkluotojo sparno stebėjimo postas, buvo suduotas kiek ryčiau pietinio miesto Kan Juniso, o antras – kiek ryčiau Gazos miesto.

Pasak šaltinio, kol kas nebuvo pranešta apie jokias aukas.

Izraelis nuo 2008 metų tris kartus kariavo su „Hamas“.

Nuo kovo mėnesio palei Gazos Ruožo sieną vyksta protestai ir susirėmimai.

Demonstrantai reikalauja, kad palestiniečių pabėgėliams būtų leista sugrįžti į gimtąsias žemes, dabar esančias Izraelio teritorijoje. Izraeliečiai savo ruožtu tvirtina, kad tai reikštų žydų valstybės sunaikinimą.

Nuo protestų pradžios buvo nužudyta mažiausiai 240 palestiniečių – daugiausiai nuo Izraelio ugnies per susirėmimus pasienyje, taip pat nuo aviacijos ir tankų smūgių.

Per šį laikotarpį žuvo du izraeliečiai kariai: vieną nušovė palestiniečių snaiperis, o kitas žuvo per nesėkmingai susiklosčiusią slaptą specialiųjų pajėgų operaciją anklavo teritorijoje.