Geltonomis liemenėmis apsirengusios prancūzės surengė mitingą praėjus dienai po to, kai maždaug 50 tūkst. žmonių šeštadienį sugrįžo į Prancūzijos gatves, vėl susirėmė su policija ir šturmavo vyriausybės ministerijos pastatą.

Kai kurios moterys nešėsi geltonus balionus ir stūmė vežimėlius. Tokie mitingai surengti ir kituose Prancūzijos miestuose.

„Žiniasklaida praneša tik apie smurtą, tačiau mes pamirštame problemos šaknis“, o tai yra kova prieš taupymą, sakė 42-ių Karen iš Marselio.

Mitingavusios moterys sugiedojo Prancūzijos himną „Marselietę“. Jos susirinko prie Paryžiaus operos laiptų, o paskui žygiavo netoli esančiomis miesto gatvėmis.

Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire'as neseniai paragino užbaigti „geltonųjų liemenių“ neramumus. Jis tvirtino, kad „tie, kurie tiki demokratija“ turi pasakyti „gana“.

Moterų organizuojami protestai taip pat vyko Kano mieste šiaurės vakarų Prancūzijoje, taip pat Monso le Mine, įsikūrusiame šalies vidurio rytuose, ir Tulūzoje.

„Geltonųjų liemenių“ protestai vyksta aštuntą šeštadienį iš eilės, jie įsiplieskė dėl išaugusių kuro kainų.

Tačiau demonstracijos virto į kur kas platesnio masto kampaniją prieš aukštas pragyvenimo išlaidas ir prezidento Emmanuelio Macrono vyriausybę.

Vyriausybės atstovas Benjaminas Griveaux šeštadienį buvo evakuotas iš Paryžiaus centre esančio ministerijos pastato po to, kai grupė protestuotojų išlaužė dideles medines ministerijos pastato duris ir pateko į vidų.

Jis šį įsilaužimą pavadino „nepriimtinu išpuoliu prieš Respubliką“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)