„Mes iš kai kurių senatorių išgirdome, kad tai nėra gera idėja“, - sakė NASA vadovas, turėdamas omenyje planuotą D. Rogozino vizitą. Tada jis kvietimą atšaukęs. Prieš tai pirmiausiai demokratų politikai darė spaudimą NASA. D. Rogozinas 2014-aisiais buvo įtrauktas į JAV sankcionuojamų asmenų sąrašą. Tada Baltuosiuose rūmuose šeimininkavo demokratas Barackas Obama.

Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ šeštadienį pareikalavo oficialios pozicijos iš NASA. Kosmoso agentūra tviteryje rašė, kad laukiama paaiškinimo dėl Rusijos delegacijos vizito organizavimo. Esą prieš tai gautas kvietimas apsilankyti JAV. „Roskosmos“ pabrėžė, kad pasirengimas deryboms dėl būsimo bendradarbiavimo su NASA kol kas nenutrauktas.

Rusijai prieš daugiau kaip penkerius metus aneksavus Ukrainos Krymo pusiasalį, JAV, taip pat ES paskelbė Maskvai sankcijas. NASA vadovas J. Bridenstine'as spalį rusų naujienų agentūrai TASS sakė, kad JAV vyriausybė nusprendė laikinai išbraukti D. Rogoziną iš sankcionuojamų asmenų sąrašo, kad jis galėtų pasinaudoti NASA kvietimu ir atvykti į JAV. D. Rogozinas laikomas užkietėjusiu nacionalistu ir yra žinomas dėl savo antivakarietiškos retorikos.

Vis didėjant įtampai tarp Maskvos ir Vašingtono, kosmonautika iki šiol yra viena sričių, kuriose bendradarbiavimas dar vyksta normaliai. NASA, pavyzdžiui, naudojasi rusų kosminiais laivais savo astronautams į orbitą iškelti. Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) drauge šeimininkauja rusų kosmonautai ir amerikiečių astronautai.