„Sprendimas priimtas. Dar turi būti nuspręsta, kada jis bus įgyvendintas“, - kalbėjo prezidentas stočiai SBT.

Brazilija, perkeldama ambasadą, paseks užsienio kritikuojamu JAV pavyzdžiu. JAV prezidentas Donaldas Trumpas 2017 metų gruodį pripažino Jeruzalę Izraelio sostine, o gegužę perkėlė čia savo ambasadą. Netrukus po to savo ambasadą perkėlė ir Gvatemala. Antradienį dėl ambasados perkėlimo su B. Netanyahu ir JAV valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo kalbėjosi ir Hondūro prezidentas Juanas Orlandas Hernandezas.

J. Bolsonaras jau per rinkimų kampaniją paskelbė, kad perkels Brazilijos ambasadą iš Tel Avivo į Jeruzalę. Tačiau kadangi toks jo pareiškimas lapkritį sulaukė daug prieštaravimų, jis vėliau sakė, kad galutinis sprendimas dar nepriimtas.

Galutinis Jeruzalės statusas yra vienas didžiausių ginčytinų punktų Artimųjų Rytų konflikte. Ir Izraelis, ir palestiniečiai nori, kad Jeruzalė būtų jų sostinė - Izraelis reiškia pretenzijas į visą miestą, o palestiniečiai - į Rytų Jeruzalę.

J. Bolsonaras interviu sakė nemanąs, kad sprendimas aptemdytų jo šalies santykius su arabų pasauliu ir kad Brazilija dabar sulauks ekonominių keršto priemonių.