„Kalbame apie šimtus milijonų eurų. Ypač daug pinigų turi būti skirti jautienos gamintojams ir žuvininkystei“, - Airijos „Independent“ laikraščiui sakė M. Creedas.

Didžiosios Britanijos parlamentui užstrigus nesibaigiančiuose žodžių mūšiuose dėl premjerės Theresos May siūlomo susitarimo, kieto „Brexit“ tikimybė yra didesnė nei kada nors anksčiau.

Nepaprastosios situacijos parama Airijai palaikytų šalies jautienos gamintojus, pienininkus ir žuvininkystės įmones, kurie yra labiausiai pažeidžiami, jei muitinės ar reguliavimo taisyklės pasikeistų Didžiajai Britanijai nutraukus visus ryšius su ES.

2016 m. vyriausybės duomenimis, apie 80 proc. Airijos eksportuotojų produkciją parduoda Didžiajai Britanijai. Airijos kaimynė taip pat yra laikoma svarbiu tiltu į žemyninę Europą.

„Puikiai suprantame beprecedentę Airijos priklausomybę nuo Jungtinės Karalystės (JK) maisto rinkos. Manau, kad niekas nenori dabar apie tai kalbėti, nes vis dar yra vilties, jog sveikas protas nugalės, tačiau, kalbant lažybų terminais, sveiko proto pergalės tikimybė kieto „Brexito“ atveju krinta“, - Airijos žemės ūkio situaciją apibūdino M. Creedas.

Jei Didžioji Britanija kovo 29 d. iš ES pasitrauks be sutarties, M. Creedas sakė besitikintis, kad ES parama Airijai bus patvirtinta jau artimiausiame ES žemės ūkio ministrų susitikime Liuksemburge balandį.