JAV branduolinį arsenalą valdančios pajėgos Naujųjų metų išvakarėse savo „Twitter“ paskyroje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip strateginiai bombonešiai B-2 mėto bombas. Žinutės, kuri vėliau buvo ištrinta, tekste sakoma: „Jeigu kada nors prireiktų, esame #pasiruošę numesti kai ką didesnio, daug didesnio.“

Daugeliui socialinių tinklų vartotojų išreiškus nuostabą ir pasipiktinimą, STRATCOM, kurios šūkis – „Mūsų profesija – taika“, per tviterį vėliau paskelbė atsiprašymą.

„Mūsų ankstesnė Naujųjų metų išvakarių žinutė buvo prasto skonio ir neatspindi mūsų vertybių. Atsiprašome. Esame pasišventę Amerikos ir sąjungininkų saugumui“, – parašė kariškiai.

Vienas STRATCOM atstovas sakė televizijai „NBC News“, kad nuotraukose, rodytose minėtame vaizdo įraše, matyti nebranduolinės bombos.

Lietingą ir žvarbų pirmadienio vakarą apie milijonas žmonių buvo susirinkę Niujorko Taimso aikštėje, kur nuo 1907-ųjų Naujieji metai tradiciškai sutinkama stebint, kaip ant stiebo pritvirtintas didžiulis rutulys lėtai nusileidžia.