\

„Dalis britų, regis, mano, kad vien ES privalo rasti sprendimą dėl visų Didžiosios Britanijos ateities problemų. Tačiau toks požiūris yra nepagrįstas“, - sakė J. C. Junckeris, duodamas interviu Vokietijos laikraščiui „Welt am Sonntag“.

„Aš raginčiau (Didžiąją Britaniją. - ELTA) susiimti. Pasakykite mums, ko norite. Mūsų pasiūlymai buvo pateikti prieš daug mėnesių“, - sakė Europos Komisijos pirmininkas.

Anksčiau gruodį Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May atidėjo balsavimą parlamente dėl lapkritį pasiekto Didžiosios Britanijos ir ES „Brexito“ susitarimo, baimindamasi, kad dauguma parlamentarų jį atmes.

T. May nori, kad Briuselis patikslintų susitarimus dėl sienos ties Airija. Ji žada, kad balsavimas dėl „Brexito“ įvyks sausį. Tai reiškia, kad parlamentas sprendimą dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES turėtų priimti, likus kelioms savaitėms iki išstojimo datos - 2019 m. kovo 29 d.

Leiboristų partija kaltina T. May švaistant laiką iki balsavimo ir taip siekiant priversti parlamentą balsuoti už jos pasiektą susitarimą su ES arba rizikuoti, kad Didžioji Britanija pasitrauks iš ES apskritai be jokio susitarimo.

Pasak J. C. Junckerio, jam susidarė įspūdis, kad dauguma britų parlamentarų itin nepasitiki ES ir T. May.

Europos Komisijos vadovas neigė, kad Briuselis delsia tam, jog Didžioji Britanija liktų ES nare. Pasak jo, ES gerbia „Brexito“ referendumo baigtį ir tiesiog nori aiškumo dėl ateities santykių su Didžiąja Britanija.