Elitinės kovos su terorizmu pajėgos ir policija areštavo keturis vyrus ir atliko kratas vietose, kur jie buvo sulaikyti, nurodė Roterdamo policija.

„Jie įtariami dalyvavę ruošiantis teroristiniam nusikaltimui, – sakoma policijos trumpame pranešime. – Ateinančiomis dienomis tyrimai bus tęsiami, daugiausiai dėmesio skiriant šios teroristinės grėsmės pobūdžio ir masto tolesniems tyrimams.“

Kol kas neskelbiama daugiau informacijos apie įtariamuosius ir jų numanomus planus.

Nors Nyderlandai daugiausiai išvengdavo teroro atakų, panašių į per kelerius pastaruosius metus sukrėtusias šalies artimiausias kaimynes, pastaruoju metu buvo keletas nerimą sukėlusių atvejų.

Rugpjūtį vienas 19-metis afganistanietis, turėjęs leidimą gyventi Vokietijoje, peiliu sužalojo du amerikiečius turistus judrioje Amsterdamo centrinėje stotyje, kol buvo pašautas.

Rugsėjį olandų tyrėjai pranešė suėmę septynis žmones ir sužlugdę „didelę ataką“ prieš civilius, planuotą surengti per vieną didelį renginį.

Pareigūnai nurodė radę didelį kiekį medžiagų bombos gaminti, įskaitant trąšas. Manoma, kad buvo ruošiamasi detonuoti užminuotą automobilį.

Šie septyni asmenys buvo suimti Arnhemo ir Verto miestuose.

Birželį buvo suimti du įtariami teroristai, veikiausiai planavę artimiausiu metu įvykdyti atakų. Pasak prokurorų, viena iš potencialių išpuolių vietų galėjo būti istorinis Roterdamo tiltas, taip pat Prancūzija.

Sučiupti 22 ir 28 metų marokiečių kilmės vyrai filmavo Erazmo tiltą ir sugiedojo ant jo kankinių giesmę, informavo tyrėjai.