Autobusas su 30 studentų antradienį važiavo kalnų keliu, einančiu per šiaurės vakarinėje Teherano dalyje esančio Islamiškojo Azado universiteto mokslinių tyrimų kompleksą, kai transporto priemonė nuvažiavo nuo kelio ir įsirėžė į betoninę koloną.

Pasak valstybinės televizijos, septyni žmonės žuvo vietoje. Praėjus dienai po avarijos „Tasnim“ patikslino, kad aukų iš viso yra 10.

Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) naujausiais duomenimis, paskelbtais 2013-aisiais, Iranas yra septintoji valstybė pagal pavojingumą vairuotojams ir vienintelė, neskaitant Tailando, ne Afrikos šalis, esanti šio sąrašo dešimtuke.

Anot iraniečių pareigūnų, per pastaruosius Irano metus (2017–2018) keliuose pražuvo daugiau kaip 16 tūkst. žmonių.

Pastangoms modernizuoti šalies senstančius ir labai taršius automobilius trukdo pernelyg mažos investicijos, tad tokie užsienio gamintojai kaip „Peugeot“ ir „Renault“ šiemet buvo priversti pasitraukti, Vašingtonui grąžinus Teheranui sankcijas.

Universitetas tvirtina, kad antradienio incidentas įvyko dėl vairuotoją ištikusio priepuolio, tačiau nemažai socialinių tinklų vartotojų atkreipė dėmesį, kad Irane dažnai naudojami seni autobusai, o keliai prastai prižiūrimi.

Kaip socialiniame tinkle „Twitter“ parašė žurnalistas Mahmoudas Sadri, faktas, kad universitetas naudojo „aplūžusį autobusą kalnuotame regione“ tolygus „žmogžudystei“.

Aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei antradienį paskelbtame pranešime pareiškė užuojautą dėl šio „tragiško nelaimingo atsitikimo“.