Londono Gatviko oro uostas penktadienį atnaujino darbą, trumpam sustabdytą dėl patvirtinto pranešimo apie šalimais skraidžiusią bepilotę skraidyklę, nurodė oro uosto administracija.

„Oro uoste mūsų turimos karinės priemonės suteikė mums būtiną padrąsinimą, kad mūsų takus atidaryti saugu“, – sakoma Gatviko oro uosto pranešime.

DELFI primena, kad trečiadienį vakare oro uostas buvo laikinai uždarytas dėl pranešimų, kad virš jo buvo pastebėtos dvi bepilotės skraidyklės.

Gatviko oro uosto pranešime sakyta, kad oro uosto takas uždarytas dėl pastebėtų bepiločių skraidyklių. Visoms oro linijoms rekomenduota atšaukti savo skrydžius mažiausiai iki ketvirtadienio 16 val. Grinvičo (18 val. Lietuvos) laiku.

Keleiviams, turintiems bilietus ketvirtadienio ar penktadienio skrydžiams, prieš išvykstant į terminalą rekomenduota pasitikrinti, ar jų reiso laikas nepasikeitė.

Oro uostas sakė, kad drauge su oro linijomis ruošia planus, kaip suvaldyti dėl daugybės atšauktų skrydžių ir vėlavimų susidariusį keleivių srautą, kai oro uostas bus atidarytas.