Jos žiniomis, atsistatydinimas susijęs su tuo, kad Teisės ir plėtros partija (TPP) pasiūlė B. Yildirimą kandidatu į Stambulo mero postą per vietos valdžios rinkimus 2019 metų kovo 31 d. Pagal protokolą, baigus svarstyti biudžetą, jis turės įteikti atsistatydinimo prašymą vyriausiam Medžliso deputatui.

Tiesa, TPP ir jos vadovas prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas oficialiai dar neįvardijo kandidato į Stambulo vadovo postą. Šalies žiniasklaida ir visuomenė kelias pastarąsias savaites reguliariai užduoda atitinkamą klausimą prezidentui ir partijos lyderiams.

Kai kurių stebėtojų nuomone, delsimas paskelbti kandidatą į merus gali būti susijęs su būtinybe kruopščiai įvertinti vieno ar kito žmogaus galimybes kovoje dėl didmiesčio mero posto, taip pat su paties B. Yildirimo pozicija. Pasak laikraščių „Cumhuriyet“ ir „Sozcu“ apžvalgininkų, politikas nenori tapti Stambulo meru.

Ateinančių metų kovo mėnesį turai rinks miestų merus, regionų parlamentų narius, municipalitetų vadovus, kaimų seniūnus ir kaimų tarybų narius.