Taip pat veikiausiai žinote, kad egzistuoja šimtai sąmokslo teorijų dėl to, kas suorganizavo šį nužudymą, ir dėl to, ar L. H. Oswaldas buvo vienišas nusikaltėlis ar visgi turėjo ir bendrininką.

Štai penki dalykai, kurių veikiausiai nežinojote apie 35-ojo Jungtinių Valstijų prezidento nužudymą:

1. L. H. Oswaldas buvo suimtas ne dėl prezidento nužudymo

Iš tiesų L. H. Oswaldas buvo suimtas dėl to, kad, praėjus 45-ioms minutėms po prezidento nužudymo, nušovė policijos pareigūną, Dalaso patrulį J. D. Tippittą. Vėliau jis neigė nužudęs ir vieną, ir kitą. Kai po dviejų dienų buvo perkeliamas į apygardos kalėjimą, jį žurnalistų akivaizdoje nušovė Dalaso naktinio klubo savininkas Jackas Ruby.

2. Prezidento nužudymas 1963 metais nebuvo federalinis nusikaltimas

Nepaisant to, kad iki tol buvo nužudyti trys Amerikos prezidentai – Abrahamas Lincolnas, Jamesas Garfieldas ir Williamas McKinley – prezidento nužudymas ar mėginimas jam pakenkti iki 1965 metų nebuvo federalinis nusikaltimas.

3. TV kanalai savo programų transliacijas nutraukė keturioms dienoms

1963 metų lapkričio 22 d. 12.40 val., praėjus vos dešimčiai minučių nuo J. F. Kennedy nužudymo, CBS jau transliavo pirmąjį nacionalinį TV žinių pranešimą apie nužudymą.

Vėliau visi trys televizijos tinklai – CBS, NBC ir ABC – nutraukė savo įprastinę programą ir keturias dienas skelbė informaciją tik apie nužudymą. Prezidento nužudymas buvo ilgiausias nepertraukiamas informacijos transliavimas per televiziją iki pat 2011 metų rugsėjo 11-osios įvykių.

4. Po J. F. Kennedy nužudymo pirmą ir vienintelį kartą naują JAV prezidentą prisaikdino moteris

Praėjus kelioms valandoms nuo prezidento nužudymo, viceprezidentas Lyndonas Johnsonas prezidentiniame lėktuve buvo prisaikdintas Amerikos prezidentu, šalia stovėjo Jacqueline Kennedy. Priesaiką priėmė federalinė teisėja Sarah Hughes, tapusi vienintele kada nors tai padariusia moterimi.

5. L. H. Oswaldas mėgino nužudyti J. F. Kennedy priešą

Likus aštuoniems mėnesiams iki J. F. Kennedy nužudymo, L. H. Oswaldas mėgino nužudyti prieš komunistus nusiteikusį buvusį JAV kariuomenės generolą Edwiną Walkerį. 1961 metais iš kariuomenės pasitraukęs generolas aršiai kritikavo J. F. Kennedy administraciją ir aktyviai priešinosi rasinei integracijai mokyklose šalies pietuose.

J. F. Kennedy nužudymą ištirti sukurta Warreno komisija nustatė, kad L. H. Oswaldas mėgino nušauti E. Walkerį jo namuose. Tačiau tuomet buvusį generolą nesunkiai sužeidė kulkos skeveldros.