Skelbiama, kad kol kas nežinoma, kas yra atsakingas už išpuolį mieste, kurio kontrolė anksčiau šiais metais buvo perimta iš kurdų pajėgų.

Sprogimas įvyko po to, kai Turkijos prezidentas trečiadienį pagrasino surengti naują karinę operaciją prieš Kurdų liaudies apsaugos dalinius (YPG) Sirijoje.

Stebėtojai sako, kad per sprogimą buvo sužeista dešimtys žmonių ir aukų skaičius gali augti.

„Automobilyje padėta bomba sprogo šalia proturkiškų kovotojų pozicijos“ turguje ir žuvo keturi civiliai bei keturi kovotojai, sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Turkų pajėgos ir Ankaros remiami Sirijos sukilėliai kovą perėmė Afrino kontrolę iš YPG. Turkija YPG kovotojus vadina „teroristais“, tačiau kurdų kovotojai taip pat svariai prisideda prie JAV remiamo aljanso kovoje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) Sirijoje.

YPG veikia rajonuose, esančiuose palei Turkijos sieną, į rytus nuo Afrino.

Trečiadienį Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pranešė, kad „per ateinančias kelias dienas“ ketinama surengti naują karinę operaciją prieš YPG Šiaurės Sirijoje.

Praėjus dienai po tokio pranešimo Afrino regione žuvo turkų karys, kurį nušovė YPG, pranešė Turkijos gynybos ministerija.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį su R. T. Erdoganu susitarė dėl „efektyvesnio koordinavimo“ tarp dviejų šalių karo apimtoje Sirijoje. Amerikiečių pajėgos yra rajone palei Turkijos sieną į rytus nuo Afrino, kur kovoja su IS.

Turkijos prezidentas yra griežtai kritikavęs Vašingtoną už šio paramą YPG vadovaujamoms Sirijos demokratinėms pajėgoms, kurios kovoja su „Islamo valstybe“ paskutinėje jos kontroliuojamoje teritorijoje Sirijos tolimuose rytuose.

Per Sirijoje vykstantį karą nuo 2011 metų jau žuvo daugiau nei 360 tūkst. žmonių, o milijonai liko be namų. Karas šalyje kilo po brutalių valdžios represijų prieš protestuojančius prieš šalies valdžią žmones. Tačiau vėliau tai virto sudėtingu konfliktu, į kurį yra įsivėlę džihadistai ir pasaulio galingieji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją