Remdamasis JAV muitinės ir pasienio apsaugos tarnybos duomenimis, JAV dienraštis „The Washington Post“ ketvirtadienį pranešė, kad mergaitė, kuri kartu su savo tėvu ir daugybe kitų žmonių neteisėtai kirto JAV ir Meksikos sieną, mirė „dėl dehidratacijos ir šoko“.

Tarnyba sakė laikraščiui, kad mergaitė „kelias dienas nevalgė ir negėrė vandens“, o kelios valandos po suėmimo jai prasidėjo priepuoliai.

Vaiko kūno temperatūra pakilo iki 41 laipsnio ir ji mirė po to, kai buvo atskraidinta į ligoninę. Mergaitės ir jos tėvo vardai neskelbiami.

Pastaruoju metu tūkstančiai migrantų iš Centrinės Amerikos pėsčiomis pasiekė JAV sieną. Didelėmis grupėmis keliavę migrantai nuėjo daugiau kaip 4 tūkst. kilometrų.

Migrantai teigia bėgantys nuo persekiojimo, skurdo ir smurto gimtosiose savo šalyse: Gvatemaloje, Hondūre ir Salvadore. Didžioji dalis jų tikisi įsikurti JAV, nepaisydami JAV pareigūnų įspėjimų, kad bet kuris neteisėtai į šalį patekęs asmuo bus suimtas, patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ir deportuotas. Kritikai teigia, kad JAV prezidento administracijos pozicija yra pernelyg griežta.