Apie tai buvo paskelbta žurnalo interneto svetainėje ir televizijos NBC rytiniame šou.

JAV laikraščio „The Washington Post“ apžvalgininkas ir Rijado kritikas J. Khashoggi spalio 2-ąją buvo nužudytas Saudo Arabijos konsulate Stambule. Turkija šiuo metu atlieka tyrimą dėl šio incidento.

Saudo Arabijoje dėl šios žmogžudystės sulaikytas 21 įtariamasis. Visiems sulaikytiesiems pateikti kaltinimai, penkiems iš jų prokuratūra sieks mirties bausmės.

Žurnalas taip pat pagerbė filipiniečių žurnalistę Maria Ressa, šiuo metu Mianmare kalinčius „Reuters“ reporterius Wa Lone'ą ir Kyaw Soe Oo, taip pat Merilando valstijos Anapolio miesto laikraščio „Capital Gazette“ darbuotojus, įskaitant penkis asmenis, žuvusius per šaudynes birželio mėnesį.

Pirmadienį „Time“ paskelbė dešimties pretendentų į 2018-ųjų metų žmogaus vardą sąrašą. Sąraše buvo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, JAV prezidentas Donaldas Trumpas, JAV specialusis prokuroras Robertas Muelleris ir Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas.

Komentuodami V. Putino įtraukimą redaktoriai pažymėjo, kad Rusijos prezidentas „kovo mėnesį užtikrintai laimėjo rinkimus, pratęsdamas savo buvimą prezidento poste šešeriems metams“. Redaktoriai nurodė, kad jis valdo vykstant tyrimui dėl Rusijos kišimosi į JAV rinkimus, po buvusio rusų šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimo Didžiojoje Britanijoje ir augant įtampai Ukrainoje.

Redaktorių nuomone, D. Trumpui, kuris 2016-aisiais jau buvo paskelbtas „Metų žmogumi“, šiemet sekėsi manevruoti tarp skandalų ir krizių, pradedant Baltųjų rūmų problemomis ir baigiant prekybos karu su Kinija bei problemomis dėl migrantų.

Į 2018-ųjų „Metų žmogaus“ vardą taip pat pretendavo Pietų Korėjos vadovas Moon Jae-inas, kuriam, kaip primena „Time“, per šiuos metus pavyko tris kartus susitikti su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu.

Į „trumpąjį sąrašą“ įtrauktas ir specialusis prokuroras R. Muelleris, vadovaujantis JAV tyrimui dėl Rusijos kišimosi per 2016 metų prezidento rinkimų kampaniją. Per šį tyrimą 32 asmenų ir trijų kompanijų atžvilgiu iš viso jau pateiktas 191 kaltinimas.

Į sąrašą taip pat buvo įtraukti amerikietė Christine Blasey Ford, pranešusi apie dabartinio JAV Aukščiausiojo Teismo teisėjo Bretto Kavanaugh lytinį priekabiavimą, buvusi aktorė ir britų princo Harry žmona Meghan Markle, JAV kino režisierius Ryanas Coogleris, pastatęs filmą „Juodoji pantera“ (Black Panther) apie tamsiaodį superherojų.

Be to, „Time“ titulu buvo siūloma pagerbti kampaniją „March for Our Lives“, pradėtą po šaudynių Floridos mokykloje. Ja siekiama atkreipti dėmesį į būtinybę griežtinti ginklų kontrolę ir į migrantų šeimas, išskirtas prie JAV sienos.

Nuo 1927 metų „Time“ renka „Metų žmogų“, kuriuo gali tapti vienas asmuo arba žmonių grupė, padarę reikšmingą teigiamą arba neigiamą poveikį besibaigiančių metų įvykiams.