Leidinys antradienį paskelbė nuotrauką, kurioje matyti pasirašyta ir antspaudu pažymėta „majorui Vladimirui Putinui“ išduota kortelė, galiojanti iki 1989-ųjų pabaigos.

Pasak laikraščio, dokumentas buvo rastas „Stasi“ Dresdeno skyriaus „kadrų ir švietimo“ bylose.

Kaip „Bild“ sakė Konradas Felberis, vadovaujantis „Stasi“ archyvus prižiūrinčios institucijos Dresdeno skyriui, turėdamas šį pažymėjimą V. Putinas turėjo teisę nekliudomai lankytis „Stasi“ biuruose. Jis pridūrė, kad tokia galimybė tikriausiai būtų palengvinusi pastangas verbuoti agentus, nes V. Putinui nebūtų tekę niekam sakyti, kad jis dirba KGB.

V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas antradienį nepaneigė fakto, kad Rusijos lyderiui galėjo būti išduotas „Stasi“ pažymėjimas.

„Tikriausiai šią informaciją geriau gauti iš mūsų atitinkamų tarnybų, konkrečiai – iš SVR (Užsienio žvalgybos tarnybos)", – nurodė D. Peskovas, paprašytas žurnalistų pakomentuoti „Bild“ publikaciją.

„Tais laikais, sovietmečiu, KGB ir „Stasi“ buvo tarnybos partnerės, todėl tikriausiai negalima atmesti galimybės, kad buvo keistasi ir tokiais pažymėjimais", – pridūrė jis.