„Sandėris nepriimtinas“, – sakė Barry Polackas laikraščiui „The Telegraph“.

„Pasiūlymas, kad jei nekalbama apie mirties bausmę, tai ponui Assange'ui nereikia bijoti persekiojimo, akivaizdu, neteisingas“, – pridūrė advokatas.

Anot jo, niekas negali būti traukiamas atsakomybėn už tiesos paskelbimą.

„Kadangi tuo, panašu, ponas Assange'as kaltinamas Jungtinėse Valstijose, Ekvadoras turėtų ir toliau teikti jam prieglobstį“, – sakė B. Polackas.

Kiek anksčiau Ekvadoro prezidentas Leninas Moreno pareiškė, kad, jo nuomone, Didžiosios Britanijos valdžia suteikė pakankamas garantijas, kad J. Assange'as bus saugus išėjęs iš Ekvadoro ambasados Londone.

Pasak L. Moreno, Ekvadoro vyriausybė gavo raštiškas Britanijos garantijas, kad „WikiLeaks“ įkūrėjas gali palikti šalies diplomatinę atstovybę. Garantijos numato, kad jis nebus išduotas jokiai valstybei, kur jam galėtų grėsti mirties bausmė.

Ekvadoro prezidentas neužsiminė, kad J. Assange'as galėtų būti jėga išvarytas iš ambasados, tačiau jo advokatai jau galvoja apie tolesnius žingsnius, jei taip nutiktų.

„WikiLeaks“ įkūrėjas Ekvadoro ambasadoje Londone slepiasi nuo 2012 metų birželio. Į ambasadą jis atėjo siekdamas išvengti Europos arešto orderio ir išdavimo Švedijai dėl 2010 metais šioje Skandinavijos šalyje pradėto tyrimo dėl įtariamo išžaginimo ir lytinės prievartos.

Švedija pernai nutraukė tyrimą J. Assange'o atžvilgiu, bet britų policija vis dar siekia jį areštuoti, nes „WikiLeaks“ įkūrėjas nepasirodė teisme pažeisdamas paleidimo už užstatą sąlygas.