Rusijos vyriausybė nuo rugpjūčio pasienyje telkė savo pajėgas, antradienį interviu „Reuters“ sakė Ukrainos generalinio štabo vadas Viktoras Muženka. „Mes susiduriame su agresoriumi, nepripažįstančiu jokių teisinių, moralinių ar kitų ribų“, - pabrėžė jis. Kerčės sąsiaurio blokadą aukštas kariškis pavadino „agresijos aktu“.

Santykiai tarp Ukrainos ir Rusijos smarkiai pablogėjo po 2014 metais Maskvos įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos ir dėl paramos separatistams Rytų Ukrainoje.

Konfliktas Donbase pareikalavo daugiau kaip 10 000 žmonių gyvybių. Vyriausybė Maskvoje neigia siunčianti į regioną ginkluotę ir karius.

Per apšaudymą žuvo ukrainiečių karys

Praėjusią parą separatistams daugiau nei 20 kartų apšaudžius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas Rytų Ukrainoje žuvo vienas ukrainiečių karys, trečiadienį pranešė Kijevas.

Kaip savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ informavo antiteroristinės operacijos štabas, ukrainiečių kariškiai buvo apšaudyti 24 kartus.

„Užfiksuoti septyni Minsko susitarimais uždraustos ginkluotės panaudojimo atvejai. Per kovos veiksmus vienas ukrainiečių karys žuvo ir dar trys buvo sužeisti“, – nurodė štabas.

Tuo tarpu separatistų savavališkai įkurtos ir tarptautinės bendruomenės nepripažįstamos vadinamosios Luhansko liaudies respublikos atstovai informavo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos praėjusią parą kelis kartus pažeidė ugnies nutraukimo Donbase režimą.

„Gruodžio 4-ąją buvo užfiksuoti iš viso šeši apšaudymai“, – rašoma išplatintame pranešime.