„Prezidentas G. H. W Bushas prisidėjo prie Sovietų Sąjungos žlugimo, Berlyno sienos griuvimo, jam vadovaujant Amerika laimėjo Šaltąjį karą, - kalbėjo M. Pence'as. - Kai prezidentas George'as Herbertas Walkeris Bushas pasitraukė iš posto, paliko Ameriką ir pasaulį taikesnį, labiau klestintį ir saugesnį“.

Respublikonų daugumos Senate lyderis Mitchas McConnellis pavadino G. H. W. Bushą „didvyriu“, ramiai vadovavusiu šalai. „Per Šaltąjį karą ir Sovietų Sąjungos žlugimą jis nenukrypo nuo kurso“, - pabrėžė M. McConnellis. Atstovų Rūmų pirmininkas Paulas Ryanas pavadino G. H. W. Bushą „dideliu patriotu“, „didžiu žmogumi“ ir „švelnia siela“. Į Kapitolijų atvyko ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas su žmona, tačiau jis nekalbėjo.

G. H. W. Busho palaikai pirmadienį buvo pašarvoti Kapitolijuje. Čia piliečiai iki trečiadienio galės atsisveikinti su buvusiu prezidentu. Tada Nacionalinėje katedroje Vašingtone bus surengtos pagrindinės gedulo iškilmės.

Po to G. H. W. Busho palaikai bus pervežti atgal į Teksasą. Jis amžinojo poilsio atguls ketvirtadienį Koledž Steišene Teksase, A&M universiteto, kuriame yra jo biblioteka ir muziejus, teritorijoje.

94-erių G. H. W. Bushas mirė penktadienį savo namuose Hiūstone. Žinia apie jo mirtį su liūdesiu sutikta ne tik JAV, bet ir visame pasaulyje.