"Paprastai tariant, nepatenkinome jo prašymo suteikti prieglobstį", - per spaudos konferenciją Montevidėjuje sakė Urugvajaus prezidentas Tabare Vazquezas.

Anot prezidento, jo vyriausybė priėmė šį sprendimą išnagrinėjusi A. Garcios prašymą ir Peru vyriausybės pateiktus dokumentus.

Peru užsienio reikalų ministras Nestoras Popolizio (Nestoras Popolisijus) radijui RPP Limoje sakė, kad Urugvajaus ambasadorius informavo jį apie tai, kad A. Garcia paliko šalies diplomatinę atstovybę.

Dukart Peru prezidento pareigas ėjęs 69 metų A. Garcia prieglobsčio Urugvajaus ambasadoje pasiprašė lapkričio 17 dieną, kai teismas uždraudė eksprezidentui pusantrų metų išvykti iš šalies, kol prokurorai atlieka tyrimą dėl korupcijos.

A. Garcios atžvilgiu atliekamas tyrimas dėl įtarimų gavus kyšių iš viešųjų pirkimų konkursuose dalyvaudavusios Brazilijos statybų milžinės „Odebrecht“, kai jis 2006–2011 metais antrą kartą dirbo prezidento poste.

„Odebrecht“ pripažino trijų administracijų darbo laikotarpiu Peru pareigūnams sumokėjusi iš viso 29 mln. JAV dolerių (25,6 mln. eurų) kyšių.

A. Garcios prezidentavimo laikotarpiu ši Brazilijos įmonė siekė laimėti konkursą statyti pirmąją metropoliteno liniją sostinėje.

A. Garcia, prezidento poste taip pat dirbęs 1985–1990 metais, tvirtina, jog yra politinio persekiojimo auka. Dabartinis valstybės vadovas Martinas Vizcarra (Martinas Viskara) tai kategoriškai neigia ir sako, kad tyrėjai dirba visiškai nepriklausomai.