„Šis darbas mano amžiui tiesiog mirtinas, bet aš mažiau pavargstu, nes vartoju marihuaną, kad neužmigčiau“, - cituoja jis R. Dutertę, kuris skundėsi pernelyg intensyviu derybų grafiku per ASEAN viršūnių susitikimą.

Bet vėliau valstybės vadovas žurnalistams pareiškė pajuokavęs dėl marihuanos, ir toks humoras esąs jo „stiliaus“, kurį jam dėl amžiaus jau vėlu keisti, dalis.

R. Duterte nepasirodė mažiausiai penkiuose renginiuose per ASEAN viršūnių susitikimą, kuris praėjusį mėnesį buvo surengtas Singapūre. Kaip pripažino oficialus Filipinų prezidento atstovas Salvadoras Panelas, valstybės vadovas „pradingdavo“, kad šiek tiek pasnaustų ir atgautų jėgas. R. Duterte šito neneigė. „Aš dalyvavau tik svarbiausiuose posėdžiuose ir susitikimuose“, - pareiškė jis.

2016 metų gegužę išrinktas Filipinų prezidentu R. Duterte paskelbė tikrą karą narkotikų platintojams ir nuo kvaišalų priklausomiems žmonėms. Nuo to laiko šalyje buvo nužudyta apie 3 tūkstančius žmonių, susijusių su narkotikų prekyba. Pasaulio visuomenė ne kartą kritikavo Filipinuose taikomus kovos su narkotikų platinimu metodus.