Leidinio duomenimis, incidentas iš pat pradžių apibūdinamas kaip „kriminalinis“. Kartu pareigūnai pažymėjo, kad tyrimas vyks „visomis kryptimis“.

Kaip pabrėžia „Rheinische Post“, toks gedimas yra beprecedentis. Nors lėktuvas buvo netoli Amsterdamo, jis turėjo skristi į Kelno oro uostą, nes dėl šio gedimo tūpimo takas Nyderlandų sostinės oro uoste buvo nepakankamai ilgas. Be to, buvo būgštaujama, kad gali nesuveikti vyriausybinio lėktuvo važiuoklės išleidimo mechanizmas.

Ketvirtadienį dėl vyriausybinio lainerio techninio defekto A. Merkel turėjo nutraukti kelionę į Buenos Aires, kur įvyks G20 viršūnių susitikimas. Kanclerės skrydis truko viso labo valandą. Nyderlandų padangėje įgula nusprendė grįžti į Vokietiją. Lėktuvas „Airbus A340-300“, pavadintas „Konrad Adenauer“, sėkmingai nusileido Kelne.

Kartu su kanclere lėktuvu „Airbus A340“ skridę vokiečių žurnalistai socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė, kad penktadienį A. Merkel vyks į Madridą, o iš ten mažesnės sudėties Vokietijos delegacija komerciniu reisu skris į Buenos Aires.

Kanclerės biuras šių pranešimų nepatvirtino.

Buvusio Vakarų Vokietijos kanclerio Konradas Adenauerio vardu pavadintas vyriausybinis orlaivis pasuko atgal skrisdamas virš Nyderlandų. Jis nutūpė Kelne, nes tik ten buvo pakaitinis orlaivis, pranešė naujienų agentūra DPA.

Anot agentūros, lėktuvą ant kilimo ir tūpimo tako pasitiko ugniagesių mašinos.

Orlaivio kapitonas informavo keleivius, kad jis turės skristi atgal dėl techninės problemos, trikdančios kelių elektrinių sistemų darbą.

Vokietijos vyriausybiniai lėktuvai pastaraisiais metais yra ne kartą patyrę įvairių gedimų.

Praėjusį mėnesį „Konrad Adenauer“ buvo įstrigęs Indonezijoje, kai lėktuvo kabelius sugadino graužikai. Tai įvyko per kasmetį Tarptautinio valiutos fondo (TVF) susitikimą.