Tokį pareiškimą D. Trumpas padarė praėjus vos valandą po patvirtinimo, kad susitikimas su V. Putinu greičiausiai įvyks.

„Aš tikriausiai susitiksiu su prezidentu Putinu. Dar nepatvirtinome susitikimo laiko“, - žurnalistams sakė D. Trumpas prieš išvykdamas į Argentiną.

Netrukus savo Twitter paskyroje D. Trumpas pranešė, kad susitikimo nebus: „Remdamasis faktu, kad laivai ir jūreiviai iš Rusijos nebuvo grąžinti Ukrainai, nusprendžiau, kad visų šalių labui būtų geriausia atšaukti mūsų anksčiau planuotą susitikimą“.

Artėjantį G-20 šalių lyderių susitikimą Argentinos sostinėje Buenos Airėse temdo savaitgalį įvykusi konfrontacija Kerčės sąsiauryje, per kurią Rusija apšaudė ir užgrobė tris ukrainiečių laivus. Dėl šio incidento D. Trumpas jau anksčiau grasino atšaukti susitikimą su V. Putinu.

„Lėktuve aš gaunu visą informaciją, kas vyksta šioje srityje, nes nuo to priklausys, ką mes darysime“, – tebebūdamas Baltuosiuose rūmuose sakė D. Trumpas.

Jis pridūrė, jog susitikimą su V. Putinu laiko „labai svarbiu“.

Anksčiau planuotą susitikimą tvirtino ir Kremlius. „Vašingtonas patvirtino susitikimą (įvyksiant)", – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Anksčiau D. Trumpas perspėjo, kad praeitą savaitgalį Kerčės sąsiauryje įvykęs incidentas, per kurį Rusija užgrobė tris Ukrainos karinių jūrų pajėgų laivus, gali sužlugdyti Argentinoje planuotas surengti derybas.

Į Buenos Aires atvyksiantys D. Trumpas ir V. Putinas planavo pasikalbėti šeštadienį, trečiadienį sakė vienas Kremliaus patarėjas.

D. Trumpo ir V. Putino susitikimas Buenos Airėse numatytas šeštadienį apie vidurdienį, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė šaltiniai Vašingtone.

„Susitikimas suplanuotas apie vidudienį vietos laiku (17 val. Lietuvos laiku), jam numatyta skirti valandą ar dvi“, – sakė šaltinis.

Anot jo, lyderiai patys spręs dėl savo diskusijos formato.