Anksčiau gana trapūs Ankaros ir Maskvos santykiai nuo 2016-ųjų metų vidurio klesti, neretai keldami susirūpinimą Vakarams. Šiuo metu Turkija ir Rusija artimai bendradarbiauja spręsdamos Sirijos konfliktą, be to, Ankara perka pažangią rusišką oro gynybos sistemą.

Nepaisant to, R. T. Erdoganas visuomet siekė pabrėžti ir Turkijos santykių su Ukraina svarbą, kurie tradiciškai visada buvo stiprūs.

„Čia galėtume imtis tarpininko vaidmens. Tą jau aptarėme su abiem pusėmis“, - prieš išvykdamas į Argentinoje rengiamą G20 viršūnių susitikimą, Stambulo oro uoste žurnalistams sakė jis.

Šį komentarą R. T. Erdoganas išsakė po trečiadienį vykusios intensyvios diplomatijos, kai jis telefonu kalbėjosi su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, Ukrainos prezidentu Petro Porošenka ir JAV vadovu Donaldu Trumpu.

„Tiek ponas Putinas, tiek ponas Porošenka mums kalbantis išsakė prašymų. (Ukrainos) prašymus perduosime ponui Putinui, kai susitiksime Argentinoje“, - sakė Turkijos vadovas. Jis pridūrė, kad šį klausimą Buenos Airėse aptars ir su D. Trumpu.

Turkija nori išvengti bet kokios tolesnės konflikto tarp dviejų Juodosios jūros šalių eskalacijos, nes ji galėtų dar labiau padidinti regiono nestabilumą.