„Rusijos oro pajėgų lėktuvai įvykdė antskrydžių“, – Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS cituoja Gynybos ministerijos atstovą Igorį Konašenkovą.

Kiek anksčiau jis teigė, kad Sirijos sukilėliai esą panaudojo cheminių ginklų, kurių sudėtyje buvo chloro, per šeštadieninį išpuolį Sirijos režimo kontroliuojamame Alepe. Rusija surengė antskrydžius po to, kai identifikavo išpuolio vykdytojų pozicijas ir gavo įrodymų, kad jie gali dar kartą panaudoti šiuos ginklus, sakė I. Konašenkovas.

„Per antskrydžius buvo sunaikinti visi sukilėlių taikiniai“, – sakė jis.

Anksčiau sekmadienį skelbia valstybinė žiniasklaida ir stebėtojai paskelbė, kad maždaug šimtas sirų pateko į Alepo ligonines. Įtariama, kad dieną anksčiau sukilėliai Sirijos režimo kontroliuojamame mieste paleido „toksinių dujų“.

Tuo tarpu sukilėlių aljansas Idlibo regione paneigė, jog yra kaip nors susijęs su tariama ataka.

Valstybinė naujienų agentūrai SANA paskelbė, kad, remiantis atnaujintais sekmadienio duomenimis, užfiksuoti „107 kvėpavimo sutrikimų atvejai“.

O Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad medicininės pagalbos prireikė 94 žmonėms, tačiau dauguma jau išrašyta iš ligoninės, o vis dar gydomo 31 vieno žmogaus būklė nėra kritinė.

Vėlų šeštadienio vakarą valstybinė žiniasklaida sukilėlius apkaltino Alepo mieste paleidus toksinių dujų. Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas Ziadas Hajjas Taha (Zijadas Hadžas Taha) pareiškė, jog „greičiausiai“ buvo panaudotos chloro dujos.

Agentūros AFP fotografas šeštadienį matė, kaip vienoje Alepo ligoninių suteikiama pagalba vyrams, moterims ir vaikams, kurie patyrė kvėpavimo sunkumų. Kai kurie iš jų sėdėjo, kiti – gulėjo, kvėpuodami per deguonies kaukes.

Alepo miestą kontroliuoja Sirijos vyriausybės režimas, tačiau į vakarus nuo miesto savo bastioną yra įsirengę sukilėliai ir džihadistrai.

Tačiau sukilėlių koalicija sekmadienį paneigė, jog yra susijusi su šiuo incidentu.

„Mes, Nacionalinis išlaisvinimo frontas, paneigiame nusikalstamus, melagingus režimo kaltinimus, jog revoliucionieriai į Alepo miestą neva paleido raketų ir visų pirma raketų su chlorino dujomis“, – pareiškė sukilėlių aljansas.

Nuo karo Sirijoje pradžios 2011 metais jau žuvo daugiau kaip 360 tūkst. žmonių, o milijonai žmonių neteko savo namų.

Per tą laiką tarptautinės žmogaus teisių gynimo organizacijos kovojančias puses ir visų pirma Sirijos režimą ne kartą apkaltino vykdant chemines atakas.