Remdamasis Turkijos saugumo šaltiniais, „Habertürk“ skiltininkas Cetineris Cetinas lapkričio 19 dieną skelbė, kad pirmasis įrašas atskleidžia, jog žurnalistą sučiupo Saudo Arabijos smogikų būrys, spalio 2 dieną įsiveržęs į karalystės konsulatą Stambule.

„Paleiskite mano ranką! Ką jūs sau galvojate?“ – girdima įraše, darytame konsulato „A skyriuje“, kur veikia vizų departamentas.

Remiantis turimais duomenimis, J. Khashoggi ir keturių smogikų būrio narių ginčas įraše girdimas septynias minutes.

Tada keturi atvykėliai iš Saudo Arabijos žurnalistą nutempė į konsulato „B skyrių“, kur įsikūrę administraciniai departamentai. Antrame keturių minučių trukmės įraše girdimas ne tik žodinis konfliktas, bet ir fizinės kovos garsai.

Be minėtųjų keturių, įraše girdimi ir dar trys žmonės. Turkijos saugumo šaltiniai tvirtina, kad vienas iš jų – Maheris Abdulazizas Mutrebas. Jis vadovauja komandai smogikų, keliaujančių su Saudo Arabijos kronprincu Mohammedu bin Salmanu. Kitas asmuo – taip pat Saudo Arabijos pilietis konsulas Mohammadas al Otaibi, trečiojo tapatybė dar nustatinėjama.

„Išdavikas! Privalėsi už tai atsakyti!“ – antrame įraše girdimas M. A. Mutrebo balsas. Kaip tik tuo metu žurnalistas perkeliamas į antrą konsulato skyrių.

Balsą pavyko atpažinti palyginus balsą įraše, darytame Turkijos muitinės policijos jam atvykstant į šalį iš Stambulo oro uosto. Tada iki nužudymo buvo likusios kelios valandos.

Tas pats balsas girdimas ir 19-oje telefoninių skambučių iš konsulato C skyriaus, kur veikia konsulo biuras. Telefoniniai skambučiai, pirmas iš kurių darytas praėjus 13 minučių nuo žurnalisto pasirodymo konsulate, vyko tarp M. A. Mutrebo ir kronprinco patarėjo Saudo al Qahtani.

Mušimų ir kankinimų garsai, fiksuoti 11 minučių, baigėsi ir stojo valandą bei 15 minučių trukusi tyla.

Jos metu, kaip mano saugumas, smogikai galėjo naudoti dažnio trikdymo įrangą. Vėliau girdisi trijų Saudo Arabijos pareigūnų balsai, vienas iš jų skubiai užrakina A skyriaus duris, o kitas trina stebėjimo kamerų įrašus.

Įrašuose tylą pertraukia ir dar vienas balsas: „Labai keista vilkėti drabužius žmogaus, kurį prieš 20 minučių nužudėme“, – girdimas 57 metų inžinieriaus iš Saudo Arabijos Mustafos al Modaini balsas. Kaip tik tuo metu jis rengėsi vaidinti žurnalisto dublerį.

Po skundo, jog nužudytojo žurnalisto batai jam per maži, girdima, kaip smogikai jam leidžia likti su savo sportiniais bateliais.

Iš karto po nusikaltimo, siekiant suklaidinti policiją, M.al Modaini užfiksuotas Stambulo turistų pamėgtuose rajonuose. Jis vilki aukos drabužius. Planą atskleisti padėjo būtent jo sportiniai bateliai.

JAV laikraščiui „The Washington Post“ rašydavęs J. Khashoggi, dažnai kritikuodavęs Saudo Arabijos vyriausybę, dingo spalio 2 dieną, įėjęs į į Saudo Arabijos konsulatą Stambule atsiimti santuokai reikalingų dokumentų.

Saudo Arabija anksčiau griežtai neigė ką nors žinanti apie J. Khashoggi dingimą. Tačiau spalio viduryje Rijadas galiausiai pripažino, kad žurnalistas buvo nužudytas konsulato per esą „nepavykusią“ operaciją.

Pagal tyrimo versiją, J. Khashoggi konsulate buvo apsvaigintas narkotikais, nužudytas, o jo kūnas sukapotas. Tada penki kaltinamieji, kuriems reikalaujam skirti mirties bausmę, išvežė palaikus iš konsulato.

Prokuratūra pažymėjo, kad įtakingiausiu karalystės žmogumi laikomas sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas su visu tuo nesusijęs ir nebuvo informuotas apie šią operaciją.