Į šį JAV sąrašą įtraukiamos šalys, kurios „teikia paramą tarptautinio terorizmo aktams“. Kol kas šiame sąraše yra tik Iranas, Šiaurės Korėja, Sudanas ir Sirija.

Diskusijos šiuo klausimu pasistūmėjo respublikonų įstatymų leidėjams, tarp kurių Floridos senatorius Marcas Rubio, darant itin didelį spaudimą. Jie tvirtina, kad Venesuelos vyriausybę sieja ryšiai su tokiomis grupuotėmis, kaip Libano šiitų judėjimas „Hezbollah“ ir buvusi Kolumbijos sukilėlių grupuotė FARC. Pats M. Rubio ilgą laiką ragino JAV administraciją užimti griežtesnę poziciją Venesuelos prezidento Nicolaso Maduro vyriausybės atžvilgiu.

Anonimiškai kalbėjęs JAV pareigūnas sakė, kad, nusprendus įtraukti Venesuelą į terorizmą remiančių valstybių sąrašą, Donaldo Trumpo administracijos laukia iššūkis pateikti konkrečius įrodymus, susiejančius N. Maduro vyriausybę su terorizmu.

Venesuelos įtraukimas į sąrašą būtų naujausia JAV priemonė Venesuelos atžvilgiu. Vašingtonas nevengia viešai kritikuoti N. Maduro, yra jį pavadinęs diktatoriumi.