JAV Nacionalinė transporto saugumo valdyba (NTSB) nurodė tirianti incidentą su „North American P-51D“ Frederiksbergo mieste.

Per Antrąjį pasaulinį karą naikintuvai „P-51 Mustang“ buvo naudojami Ramiojo vandenyno ir kituose kovos veiksmų teatruose, taip pat per Korėjos karą.

Frederiksberge įsikūręs Karo Ramiajame vandenyne nacionalinis muziejus. Šios įstaigos „Twitter“ žinutėje rašoma, kad per incidentą žuvo du žmonės, vienas iš jų – karo veteranas.

Muziejaus direktorius Rorie Cartier sakė, kad P-51D dalyvavo demonstraciniame skrydyje per šios įstaigos surengtą gyvosios istorijos šou.

Direktorius sakė naujienų agentūrai AP, kad naikintuvas nukrito ant automobilių stovėjimo aikštelės viename Frederiksbergo gyvenamajame komplekse grįždamas į Džilespio apygardos aerodromą. Per katastrofą žuvo pilotas ir lėktuvo keleivis.

Muziejaus tinklalapyje nurodoma, kad šeštadienį vyko renginys po atviru dangumi, per kurį buvo demonstruojama Ramiojo vandenyno kovos veiksmų teatre naudota technika ir ginklai, taip pat buvo surengta mūšio reinscenizacija.

Laikraščio „San Antonio Express-News“ paskelbtose nuotraukos matyti stovėjimo aikštelėje riogsančios sidabro spalvos lėktuvo nuolaužos ir apgadinti automobiliai.

R. Cartier sakė, kad žuvusiųjų vardai kol kas nebus viešai paskelbti, kol bus informuoti jų šeimų nariai.

„Reiškiame savo giliausią užuojautą abiejų lėktuve buvusių žmonių šeimoms“, – pridūrė muziejaus direktorius.