Ministras L. Linkevičius patvirtino, kad Lietuva mato JAE kaip svarbiausią partnerę Persijos įlankos regione ir yra pasirengusi aktyviai skatinti politinius, ekonominius ir kultūrinius santykius. Ministras patvirtino, kad kitais metais pradės darbą Lietuvos ambasada Abu Dabyje, ir pakvietė kolegą atidaryti ambasadą Lietuvoje, sakoma pranešime.

Ministrai sutarė toliau dirbti kartu, gerinant sąlygas verslo ryšių plėtrai: pradėti dvišalės tarpvyriausybinės komisijos darbą, kuo greičiau baigti derybas su JAE dėl investicijų skatinimo ir apsaugos susitarimo ir jį pasirašyti. Aptartas bendradarbiavimas prekybos, aukštųjų technologijų, švietimo, mokslo, transporto srityse, ministrai sutarė toliau dirbti siekiant tiesioginių skrydžių tarp Lietuvos ir JAE.

Ministras L. Linkevičius pareiškė viltį, kad gruodį planuojamas JAE Standartizacijos ir metrologijos tarnybos vizitas užbaigs lietuviškų mėsos produktų sertifikavimo procesą ir atvers kelią lietuviškų mėsos produktų eksportui į JAE.

JAE ministras pareiškė susidomėjimą Lietuvos patirtimi biotechnologijų srityje, pasidžiaugė besiplečiančiais kultūriniais ryšiais, aukštai įvertino Lietuvos iniciatyva kasmet rengiamas jau tradicinėmis tapusias Arabų kultūros dienas Lietuvoje, kuriose dalyvaus ir Jungtinių Arabų Emyratų atstovai.