Ketvirtadienį turėjo prasidėti musulmonų rohinjų grąžinimo į Mianmarą procesas, tačiau stovyklose Bangladeše gyvenantys rohinjų pabėgėliai sakė bijantys, kad Mianmare jų gyvybėms kils pavojus, ir atsisakė vykti.

„Nevyksime, kol neįsitikinsime, kad būsime saugūs Rachinų valstijoje, nebenorime būti vėl persekiojami, jie (Mianmaro kariai) nužudys mus“, - sakė 55 metų amžiaus Hamida Khatun.

„Prireikus, nusižudysime čia“, - pridūrė ji.

Šimtai rohinjų surengė demonstracijas, kai kurie demonstracijų dalyviai laikė plakatus su žodžiais „Reikalaujame teisingumo“.

Tuo tarpu Bangladešo pareigūnas Abulas Kalamas sakė, kad „negalime priversti jų grįžti“. Paklausus, kada galėtų būti pradėtas repatriacijos procesas, pareigūnas atsakė: „Kada tik jie (rohinjai) panorės“.

Mianmaro kariuomenės smurtas prieš musulmonus rohinjus privertė šimtus tūkstančių jų bėgti į kaimyninį Bangladešą. Pabėgėliai pasakojo siaubingas istorijas apie masinius žudymus, išžaginimus ir kankinimus. Rohinjai kaltina kariuomenę jų kaimų deginimu, piliečių užpuolimais ir žudymais.