Atvykimo dieną V. Putinas turėjo susitikti su Singapūro ministru pirmininku Lee Hsien Loong, tačiau pastarasis dėl Rusijos vadovo vėlavimo susitikimą ėmė ir atšaukė, skelbia DW. Jų susitikimas perkeltas į kitą dieną.

Trečiadienį viršūnių susitikimo apsauga paprašė V. Putino praeiti pro metalo detektorius, teigia dienraščio „Kommersant“ korespondentas Andrejus Kolesnikovas. Rusijos prezidentas šios procedūros norėjo išvengti, tačiau apsauga jį sustabdė. Įprastai aukšto rango valdžios pareigūnams (pradedant ministrams) suteikiamas atskiras praėjimas.

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas per interviu radijo stočiai „Govorit Moskva“ kalbėjo, kad V. Putinas į pastatą, kur vyko viršūnių susitikimas, praėjo pro įprastinius vartelius.

Televizijos kanalo „Rossija 24“ reportažo ištrauka socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalino kitas Kremliui artimas žurnalistas – iš „Komsomolskaja Pravda“. Jo teigimu, varteliai nėra metalo detektorius.

Ir tai dar ne visi Rusijos prezidento delegacijos nuotykiai Singapūre.

Štai D. Peskovo ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo neįleido į pasitarimų kambarį, kur turėjo vykti V. Putino ir Singapūro prezidentės Halimah Yacob susitikimas. Juos sustabdė prie įėjimo į salę.

Be to, į Singapūrą atskridusiam V. Putino patarėjui Jurijui Ušakovui oro uoste teko patirti papildomą patikrą, nors tuo metu jis turėjo prie lėktuvo laiptų pasitikti Rusijos prezidentą, pasakoja A. Kolesnikovas.

Korespondentas tai pavadino „Singapūro specialiųjų tarnybų pasirengimo patikrinimu“. V. Putino spaudos tarnyba pareiškė, kad J. Ušakovo patikra buvo kaip visų.

Tuo metu „Bloomberg“ rašo, kad Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo labiausiai pasigesta, kai pasaulio lyderiai, besibaigiant vienam iš didžiausių visos Azijos viršūnių susitikimų, sulipo ant scenos tradicinei grupinei nuotraukai.

Rusijos prezidentas V. Putinas (o ne D. Trumpas kaip praeitais metais) atsidūrė pačioje garbingiausioje vietoje Singapūro premjero Lee Hsien Loong dešinėje.

D. Trumpo pasirinktas atstovas viceprezidentas Mike‘as Pence‘as atsistojo per dvi vietas į kairę – tarp Tailando ministro pirmininko Prayuth Chan-Ocha ir Australijos premjero Scotto Morrisono.

Kinijos vyriausybės vadovas Li Keqiang buvo pastatytas V. Putino dešinėje.

Pasak „Bloomberg“, tai buvo puiki iliustracija, kaip D. Trumpo sprendimas praleisti viršūnių susitikimą ir Azijos bei Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo renginius Papua Naujojoje Gvinėjoje (JAV prezidentas to nedarė nuo 2013 metų), sumenkino Jungtinių Valstijų įvaizdį. Praeitais metais Maniloje D. Trumpas atsidūrė visų dėmesio centre dėl nesėkmingo bandymo pasisveikinti su šeimininku Rodrigo Duterte.