Iš Paryžiaus į Šanchajų skridęs lėktuvas leidosi dėl pilotų kabinoje pasirodžiusių tamsių dūmų. Laimei, lėktuvas saugiai nusileido Irkutske.

Lapkričio 12 dieną iš Paryžiaus pakilo naujas „Boeing“, turėjęs keleivius iš Irkutsko nuskraidinti į Šanchajų, bet sugedo ir jis. Štai ką skelbė oro uosto atstovai spaudai: „Keleiviai į lėktuvą buvo susodinti maždaug pirmą valandą nakties. Lėktuvas jau ruošėsi kilti, bet ėmė ir sugedo hidraulinė sistema. Greičiausiai gedimą lėmė šaltis“.

Skrydžių bendrovės „Air France“ keleiviai buvo priversti grįžti atgal į sovietiniais laikais statytą „Angara Hotel“, kur dėl diplomatinių ribojimų (jie neturėjo Rusijos vizų), negalėjo pajudėto toliau nei viešbutyje veikiantis baras.

Oro temperatūra Irkutske nukrito iki 18 laipsnių šalčio.

Vietos žurnalistai pažymi, kad visi į bėdą patekę keleiviai vilkėjo plonais rudeniškais drabužiais, avėjo lengvus batus.

„Kai pranešė, kad leisimės Irkutske, pagalvojome – na gerai, ko tik neatsitinka. Juo labiau, kad sėkmingai nusileidome, apsistojome neblogame viešbutyje. Tenka pripažinti, kad po nesėkmingo pakilimo buvome nusivylę. Nemiegojome visą naktį, vėl teko grįžti į viešbutį. Dauguma žmonių nerimavo dėl darbo, ne vienas praleido svarbų susitikimą Kinijoje“, – pasakojo keleivė Ann Lomberd.

Tarp Irkutske įstrigusių „Air France“ keleivių buvo „Louis Vuitton“ bendrovės viešųjų ryšių komanda, vadovaujama kūrybos vadovės Michelos Rossetti.

Agnes Le Coroller Irkutsko viešbučio koridoriuje kartu su kolegomis Corinne Lee, Berengere Laeuffer, Christophe Pele ir M. Rossetti atšventė gimtadienį.

Štai ką ji parašė socialiniame tinkle: „Vis dar Sibire (jau antra para). Neturime Rusijos vizų, tai iš esmės negalime pajudėti iš viešbučio. Taigi, negalime išskristi kitais skrydžiais, negalime su savimi pasiimti bagažo, turime neblogus viešbučius, bet iš jų išeiti nevalia. Laukiame naujo @airfrance lėktuvo, kuris mus pagaliau nuskraidintų į Šanchajų. Vėl bare. Antra para su tais pačiais drabužiais. Baras, matyt, ne veltui vadinasi „London pub“. Visiems Irkutsko gyventojams – ačiū už žinutes. Jūsų miestas nuostabus, tik labai šaltas“.

Keleiviai net ir atšiauriomis sąlygomis neprarado humoro jausmo. Kažkas netgi paviešino vaizdo įrašą, šmaikščiai pavadintą „Įstrigę Sibire – antrasis sezonas“.

Maršrutu Paryžius–Šanchajus skridęs lėktuvas skubiai leistis Irkutske buvo priverstas sekmadienį, kai kabinoje pasirodė dūmų, skelbia AFP. Lėktuve buvo 282 žmonės.

„Boeing 777“, skridusio iš Paryžiaus į Šanchajų, įgula nusprendė leistis Irkutske, kai pasirodė dūmų“, – teigiama išplatintame pranešime. Laimei, per incidentą niekas nenukentėjo.

Skelbiama, kad trečias kartas įstrigusiems keleiviams buvo laimingas. Flightradar24 duomenimis, lapkričio 14 d. „Boeing 777“ pagaliau nusileido Šanchajuje.