Londono ir Briuselio derybininkai „techniniu lygiu“ susitarė dėl „Brexit“ sąlygų, o susitarimo projektą trečiadienį svarstys britų vyriausybė, paskelbė naujienų agentūra „Press Association“ ir BBC, „The Guardian“ bei „The Financial Times“, remdamiesi šaltiniu vyriausybėje.

„(Ministrų) kabinetas susitiks rytoj (trečiadienį) 14 val. (vietos, 16 val. Lietuvos laiku), kad apsvarstytų susitarimo projektą, kurį derybininkų komandos pasiekė Briuselyje, ir nuspręstų dėl tolesnių žingsnių“, – sakoma Dauningo gatvės pareiškime.

Airijos visuomeninis transliuotojas RTE citavo du šaltinius vyriausybėje, kurie tvirtino, kad buvo išspręstas svarbiausias „Brexit“ derybas stabdęs klausimas – dėl Airijos sienos.

Th. May faktinis pavaduotojas Davidas Lidingtonas BBC radijo laidai „Today“ antradienį sakė, kad susitarimas „dar ne visai (parengtas), bet pasiekiamas“.

Dar reikia susitarti dėl „kelių sunkių klausimų“, sakė jis ir nurodė, kad pasiekti susitarimą iki trečiadienio „vis dar įmanoma“, tačiau tai tebekelia abejonių.

Th. May pirmadienį kreipdamasi į Londono Sičio lyderius sakė, kad jos derybininkai siekdami pažangos dėl likusių klausimų dirba „per naktis“.

„Neisiu į kompromisus dėl to, už ką žmonės balsavo referendume. Tai nebus susitarimas bet kokia kaina“, – pridūrė ji.

Tačiau „Brexit“ remiantys ministrai nerimauja, kad Th. May gali sutikti su ES reikalavimais svarbiu Airijos sienos klausimu.