Lėktuvu skrido keturi rusai, du ukrainiečiai ir vienas Pakistano lakūnas.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija patvirtino dviejų savo tautiečių žūtį. "Vietovėje, esančioje už 30 km nuo Kabulo sudužus lėktuvui IL-76, žuvo du Ukrainos piliečiai. Šiuo metu mėginama susiekti su jų artimaisiais", - sakė Ukrainos URM atstovas spaudai Vosilis Filipčiukas.

Pasak jo, lakūnų palaikai nugabenti į Kabulo centrinę karinę ligoninę. Katastrofos priežastis tiria Afganistano pareigūnai.

Praėjus kelioms valandoms nuo sudužimo, penktadienį,vienas Talibano vadų paskambino telefonu "Reuters" agentūrai ir pranešė, kad islamistų sukilėliai numušė lėktuvą, tačiau talibų prisipažinimai dažnokai būna nepagrįsti.

"Mes numušėme lėktuvą nauju ginklu", - gyrėsi talibų vadas Mullah Dadullah, tvirtinęs, jog numuštasis lėktuvas buvęs karinis.

Pasak JAV kariškių atstovo, lėktuvas skrido iš Kabulo į netoliese esančią JAV karinę Bazę prie Bagramo. "Jis gabeno ryšių įrangą koalicijos pajėgoms, bet tikslo nepasiekė", - sakė pulkininkas Jerry OHara.

Į lėktuvo kritimo vietą prie Chak Šadidano kaimo, apie 30 km nuo Kabulo, atvykęs "Reuters" korespondentas sakė, kad nuolaužos buvo išsibarsčiusios kelių šimtų metrų ilgio juosta, ten rasta rusiškų dokumentų, rublių.

Vasarį panašiomis orų sąlygomis keleivinis lėktuvas kliudė snieguotą kalną, esantį į pietryčius nuo Kabulo, žuvo 104 žmonės.