„Interneto skaitytojų nuomone, jiedu pasisveikino veikiau kaip seni bičiuliai nei konkuruojantys pasaulio lyderiai“, – teigia straipsnio autorius.

„Pamatęs V. Putiną, D. Trumpas nusišypsojo. Ši reakcija išsiskyrė šalia stovėjusių kitų lyderių – Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono ir Vokietijos kanclerės Angelos Merkel gana rūškanų veidų fone“, – rašė korespondentas.

„Po rankų paspaudimo V. Putinas akimirką parodė D. Trumpui iškeltą nykštį. Ši akimirka pateko į filmuotus reportažus“, – rašoma leidinyje.

Žurnalistas primena, kad anksčiau D. Trumpas „palaikė Rusijos prezidento, o ne savo žvalgybos tarnybų pusę“, taip pat pasveikino V. Putiną su perrinkimu (prezidento rinkimuose), nors patarėjai ragino to nedaryti. Ir vis tik Rusijos ir Amerikos santykiai šiuo metu labiausiai įtempti per kelerius pastaruosius dešimtmečius, reziumuojama leidinyje.

D. Trumpo šypseną kritikavo daugelis žmonių, rašiusių komentarus internete.

„Twitter“ vartotojai taip pat sureagavo į D. Trumpo šypseną Rusijos lyderiui.

Išradingi internautai negailėjo ironijos šiai akimirkai.

„Kai tavo „Tinder“ pasimatymas atitinka profilio nuotrauką“, – pastebėjo vienas vartotojas.

„Jis net į Melanią taip nežiūri“, – rašė kitas.

„Rask ką nors, kas žiūrės į tave taip, kaip Trumpas žiūri į Putiną“, – „Twitteryje“ rašė dar vienas vartotojas.

„Vienintelis patenkintas pamatęs Putiną“, – dar viena reakcija.

„Man ypatingai patinka pasididžiavimo pilnas, tačiau keistas Trumpo švarko truktelėjimas, tarsi sakantis: „Taip, tai Putinas! Jis paplekšnojo man per petį ir pakėlė nykštį! Nes aš – jo berniukas! Jis mane mėgsta, jis iš tikrųjų mane mėgsta!“ APGAILĖTINA“, – sarkazmo neslėpė dar vienas „Twitter“ vartotojas.

„Niekam nepatinka, kai pasirodo Putinas... išskyrus...“ – pastebėjo kitas.

DELFI primena, kad pasaulio lyderiai sekmadienį susirinko Prancūzijos sostinėje Paryžiuje, kad paminėtų Pirmojo pasaulinio karo pabaigos šimtmetį.

Prie Nežinomo kareivio kapo vykstančiose liūdnoje ceremonijoje dalyvavo daugiau kaip 60-ies valstybių ir vyriausybių vadovai.

Minėjimo ceremonija prasidėjo šiek tiek pavėluotai, jau po 11 valandos vietos laiku (12 val. Lietuvos laiku), kuomet prieš 100 metų buvo pasirašytos paliaubos. Tylos minutę Paryžiuje pakeitė ginklų šūviai ir varpų skambesys, tačiau Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir kiti lyderiai tuomet dar tik vyko į ceremonijos vietą prie Triumfo arkos.

Lyjant lietui, Prancūzijos ir kitų valstybių lyderiai tyloje patraukė link Eliziejaus laukų.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas atvyko atskirai. Jam vykstant į minėjimo vietą, link jo kortežo bandė prasibrauti dvi protestuotojos, kurias suėmė policija. Atsakomybę už šį įvykį prisiėmė radikali feminisčių grupuotė „Femen“.

Paskutinis į minėjimą atvyko Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Tuo tarpu Vokietijos kanclerė Angela Merkel simboliškai sėdėjo tarp D. Trumpo ir E. Macrono – tai buvo interpretuota kaip simbolis, kad prieš šimtmetį kariavusios šalys dabar žengia koja kojon.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (512)