Viena iš protestuotojų, ant kurios kūno buvo užrašyti įvairūs šūkiai, peršoko per užtvarą ir sugebėjo prasibrauti iki vos kelių metrų nuo kortežo pabaigos, kuomet ją sustabdė policijos pareigūnas. Televizijos kameros taip pat užfiksavo, kaip policininkai išveda ir antrąją protestuotoją.

Ina Ševčenko, viena radikalaus feminisčių judėjimo „Femen“ lyderių, socialiniame tinkle „Twitter“, regis, prisiėmė atsakomybę už šį protestą.

„FEMEN aktyvistės dukart „pasveikino“ @realDonaldTrump kortežą, kol jis vyko prie Triumfo arkos“, – parašė ji.

Dėl saugumo pažeidimo kortežas trumpam stabtelėjo, tačiau vėliau vėl pajudėjo link Triumfo arkos, kur vyksta Pirmojo pasaulinio karo paliaubų šimtmečio minėjimas, kuriame dalyvauja apie 70 pasaulio lyderių.

Femen protestuotoja

Šeštadienio ryte trys „Femen“ aktyvistės prie Triumfo arkos buvo surengusios demonstraciją, siekdamos pasmerkti „karo nusikaltėlius“ į minėjimo ceremoniją Paryžiuje atvykusių svečių gretose.

Moterys laikė plakatus, aptaškytus netikru krauju, ant kurių buvo parašyta, be kita ko, „Sveiki atvykę, karo nusikaltėliai“. Aktyvistės taip pat buvo apsinuoginusios krūtines, ant kurių buvo užrašyta „Netikri taikdariai“ ir „Tikrieji diktatoriai“.

„Dauguma jų yra diktatoriai, kurie nepaiso žmogaus teisių“, – pareiškė 24 metų protestuotoja Tara Lacroix (Tara Lakrua), kurią kartu su dviem kitomis aktyvistėmis sulaikė policija.