Saudo Arabijos konsulato Stambule iš kanalizacijos vamzdžių paimti mėginiai rodo, kad į kanalizaciją buvo pilama rūgšties, skelbia provyriausybinis dienraštis „Sabah“, remdamasis neįvardintais šaltiniais.

Tokie rezultatai verčia tyrėjus manyti, kad Saudo Arabijos valdžią kritikavusio ir dėl to nužudyto žurnalisto palaikai buvo ištirpdyti rūgštyje, o vėliau skystis išpiltas į kanalizaciją, rašo laikraštis.

Paskutinį kartą J. Khashoggi gyvas buvo matytas spalio 2 dieną, įeinantis į Saudo Arabijos konsulatą Stambule, kad pasiimtų dokumentų, reikalingų planuotoms vestuvėms. Jo kūnas iki šiol nerastas.

Iš pradžių neigusi Saudo Arabija vėliau pripažino, kad 59 metų žurnalistas buvo nužudytas konsulate per esą „nepavykusią“ operaciją. Tačiau Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas apkaltino Saudo Arabijos valdžios „aukščiausius sluoksnius“ nurodžius nužudyti žurnalistą. Kai kurie pareigūnai pirštu rodo į itin galingą Saudo Arabijos sosto įpėdinį Mohammedą bin Salmaną.

Apie tai, kad žurnalisto kūnas galėjo būti ištirpdytas rūgštyje, praėjusią savaitę užsiminė Turkijos prezidento patarėjas Yasinas Aktay. Be to, pirmadienį vienas Turkijos pareigūnas pareiškė, kad Saudo Arabija esą nusiuntė į Stambulą du ekspertus, turėjusius sunaikinti nužudymo įrodymus.

Reaguodama į žinią, kad jos sužadėtinio kūnas galėjo būti ištirpdytas rūgštyje, turkė Hatice Cengiz (Chatidžė Džengiz) tviteryje ketvirtadienį parašė:„Negaliu išreikšti savo širdgėlos sužinojusi, kad jie ištirpdė tavo kūną, Jamalai!“

„Jie nužudė tave, sukapojo tavo kūną ir atėmė iš manęs ir tavo šeimos galimybę surengti tau laidotuves ir palaidoti tave Medinoje, kaip to norėjai“, – parašė nužudyto žurnalisto sužadėtinė.

Vienas Turkijos pareigūnas anksčiau šią savaitę patvirtino dienraščio „Sabah“ skelbtą informaciją, kad tarp iš Saudo Arabijos atvykusių smogikų buvo ir chemijos ekspertas Ahmadas Abdulazizas al Janobi ir toksikologijos ekspertas Khaledas Yahya al Zahrani. Laikraštis skelbia, kad jis lankėsi Stambulo konsulate kiekvieną dieną nuo savo atvykimo spalio 11 dieną iki spalio 17 dienos.

Saudo Arabija leido Turkijos policijai apieškoti konsulato pastatą spalio 15 dieną.