Kol kas neaišku, kuo konkrečiai kaltinami šie asmenys, tačiau D. Rybolovlevas ir kiti trys kaltinamieji, tarp kurių yra viena iš milijardieriaus advokačių, buvo paleisti, nurodė šaltinis, patvirtinęs vietos laikraščio „Nice-Matin“ tinklalapyje paskelbtą informaciją.

Anot šaltinio, kartu su D. Rybolovlevu ir jo advokate į apklausą buvo iškviesti buvusio Monako teisingumo ministro Philippe'o Narmino žmona bei sūnus.

D. Rybolovlevas nuo 2015 metų bylinėjasi su Yves'u Bouvier – prekiautoju meno kūriniais, kurį jis kaltina apgaulės būdu išviliojus iš jo iki milijardo JAV dolerių. Rusų milijardierius ir filantropas tvirtina, kad šveicaras smarkiai išpūtė mokesčius už meno kūrinius.

D. Rybolovlevas buvo sulaikytas antradienį. Naktį jis praleido areštinėje ir buvo apklausiamas. Iš verslininko advokatės Tetianos Beršedos buvo konfiskuotas jo mobilusis telefonas.

Spalio 2 dieną D. Rybolovlevas Niujorko teisme pateikė 380 mln. JAV dolerių (330 mln. eurų) ieškinį aukcionų namams „Sotheby's“.

Ieškinyje jis kaltina aukcionų namus, kad šie padėjo Y. Bouvier, kuris yra jų meno patarėjas, įvykdyti „didžiausią su menu susijusią apgaulę istorijoje“.

Anot milijardieriaus, Y. Bouvier apgavo jį įsigyjant 38 meno kūrinius. Šiuos darbus verslininkas nusipirko per dešimtmetį ir paklojo už juos daugiau nei 2,1 mlrd. JAV dolerių.

„Sotheby's“ pareiškė, kad šis ieškinys „neturi visiškai jokio pagrindo“.

Šie aukcionų namai 2017 metais Šveicarijoje taip pat iškėlė bylą D. Rybolovlevui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)