Socialinių tinklų naudotojai aktyviai komentavo nufilmuotą medžiagą, manydami, kad lėktuvui skristi esą trukdo stiprus priešinis vėjas.

Vnukovo oro uosto atstovai atsisakė komentuoti šį vaizdo įrašą, pareiškę, kad yra atsakingi tik už tai, kas vyksta ant žemės.

Virš oro uosto „pakibęs“ lėktuvas pastebimas jau ne pirmą kartą.

Išsiaiškinti priežastis nusprendė žurnalistas Maksimas Kononenka. Savo kanale jis paaiškino – vėjas tiesiog negali būti toks stiprus, kad sulaikytų lėktuvą. Pasak jo, šį keistą vaizdą galima paaiškinti elementariais fizikos dėsniais:

„Žmonės, besiruošiantis leistis keleivinis lėktuvas skrenda apie 300 km per valandą greičiu. Kabėti ore priešinio vėjo srovėje jis galėtų tik tuo atveju, jei vėjo greitis taip pat siektų 300 km per valandą. Toks paaiškinimas galėjo ateiti į galvą tik tiems, kas mokykloje nesimokė fizikos. O tie, kas fiziką vis dėlto mokėsi, turėtų suvokti, kad kampiniai lėktuvo ir priešais jį judančio automobilio greičiai ano medžio ar stulpo, į kuriuos žiūrite, atžvilgiu yra vienodi. Ir todėl jums atrodo, kad lėktuvas nejuda eglės atžvilgiu.“