38-erių advokatė Sh. Davids Kanzase nurungė respublikoną Keviną Yoderį. 57-erių D. Haaland šventė pergalę prieš respublikonę Janice Arnold-Jones ir Lloydą Princetoną iš Libertalinės partijos.

Abi moterys priklauso rekordiniam skaičiui Amerikos čiabuvių, siekusių vietų Kongrese, gubernatorių postų ir kitų pareigų. Sh. Davids yra vienišos motinos karo veteranės dukra. Ji tradiciškai konservatyviame Kanzase neslepia savo homoseksualumo. „Stipri, tvirta, čiagimė“, - buvo parašyta ant marškinėlių, kuriuos Sh. Davids vilkėjo vienoje savo agitacinėje medžiagoje.

Deb Haaland

D. Haaland yra žinoma bendruomenės aktyvistė tradiciškai demokratų vyraujamoje rinkimų apygardoje. Ji nepailsdama ragino amerikiečių čiabuvius, kurie sudaro 2 proc. JAV gyventojų, eiti prie balsadėžių. Kaip savanorė ji padėjo demokratų kandidatams į prezidentus Johnui Kerry'iui ir Barackui Obamai jų rinkimų kampanijose. „Mums reikia tikrų žmonių, kurie kalba apie mūsų problemas“, - prieš rinkimus interviu agentūrai AFP sakė D. Haaland.

Sh. Davids ir D. Haaland yra dvi demokratės, kovoje dėl vietų Atstovų Rūmuose įveikusios Donaldo Trumpo respublikonus ir taip prisidėjusios prie to, kad partija ateityje čia turės daugumą.