Gusas Huttas stovyklavo Šiaurės saloje esančiame Matatos paplūdimyje. Žvejodamas vandenyne jis pastebėjo kažką plaukiojant vandenyje. Iš pradžių jis pamanė, kad tai lėlė, bet išgirdęs cyptelėjimą, suprato, kad tai vaikas.

Pasirodo, vos 1,5 sulaukęs vaikas sugebėjo išlįsti iš tėvų palapinės ir atsidūrė vandenyne.

„Pamaniau, kad tai lėlė. Net kai pasiekiau jį ir pačiupau už rankos, vis dar galvojau, kad tai lėlė“, – pasakojo G. Huttas vietos naujienų portalui „NZ Herald“.

„Jo veidas atrodė kaip iš porceliano, įrėmintas šlapių trumpų plaukučių, bet tada jis cyptelėjo, ir aš pagalvojau: „O Dieve, tai kūdikis, ir jis gyvas“, – pasakojo vyras.

G. Huttas stovyklavo „Murphy‘s Holiday Camp“ stovyklavietėje, esančioje Matatos miestelyje.

Spalio 26 d. apie 6.15 val. Naujosios Zelandijos laiku jis žvejojo netoli nuo kranto.

„NZ Herald“ duomenimis, G. Huttas paprastai iš stovyklavietės eidavo žvejoti tiesiai į paplūdimį, bet tądien nusprendė žvejoti kitoje vietoje ir paėjėjo 100 m į šoną.

Patikrinęs meškeres, jis pastebėjo vandenyje plūduriuojantį berniuką.

„Bangos jį nešė stabiliu greičiu... jei būčiau atėjęs bent minute vėliau, būčiau jo nebepamatęs“, – sakė G. Huttas.

„Jam velniškai pasisekė, bet tai tik parodo, kad jam dar nebuvo lemta išeiti, dar nesibaigė jam skirtas laikas“, – toliau tęsė vyras.

G. Hutto žmona Sue apie incidentą pranešė stovyklavietės darbuotojams, kurie ją informavo, kad yra viena pora, kuri atvyko su vaiku. Taip pat buvo informuotos skubiosios pagalbos tarnybos.

„Paaiškėjo, kad vaikas labai džiaugėsi paplūdimiu. Jis su tėvais ten nakvojo pirmą naktį, ir apskritai toje stovyklavietėje šeima buvo pirmą kartą“, – BBC papasakojo „Murphy's Holiday Camp“ bendrasavininkė Rebecca Salter.

„G. Huttas, kuris yra žvejys, ir kuris pas mus lankosi reguliariai, pastebėjo vaiką. [Jie atnešė vaiką pas mus], mes jį įvyniojome į rankšluosčius, o Sue nuėjo pranešti vaiko tėvams“, – sakė R. Salter.

Vaikas paspruko iš tėvų palapinės atsegęs užtrauktuką, ir nusigavo iki vandenyno.

Sužinojusi, kad jos vaiką rado vandenyne, motina sukliko. Vėliau, prieš išvykdami namo, vaiko tėvai padėkojo Huttams.

„Visi buvo šokiruoti. Viskas baigėsi neįtikėtinai laimingai... o galėjo baigtis tragiškai, – sakė R. Salter. – Tai tikras stebuklas.“

Policijos atstovai informavo BBC, kad pasidomėjo incidentu, ir kad vaikui dabar viskas gerai.