Asios Bibi vyras Ashiqas Masihas sekmadienį paskelbtame trumpame vaizdo pranešime sako, kad jiems Pakistane yra iškilęs pavojus.

„Prašom padėti mums, mus Pakistane ištiko bėda“, – kreipdamasis į D. Trumpą ir Th. May sakė A. Masihas.

Anksčiau A. Masihas naujienų agentūrai AP telefonu sakė, kad jis ir jo žmona baiminasi dėl savo gyvybių.

A. Bibi advokatas Saifas ul Mulookas baimindamasis dėl savo gyvybės jau pabėgo iš šalies.

Pakistano Aukščiausiasis Teismas trečiadienį panaikino krikščionei A. Bibi už šventvagystę skirtą mirties bausmę. Tačiau prieš aštuonerius metus myriop nuteistos moteris išteisinimas sukėlė konservatyvių musulmonų pyktį ir išprovokavo protestus visoje šalyje.

Griežtų pažiūrų islamistai penktadienį pareiškė, kad pasiekė susitarimą su valdžia ir nutrauks masinius protestus dėl A. Bibi išteisinimo.

Pagal abiejų šalių pasirašytą penkių punktų susitarimą vyriausybė neprieštaraus nuosprendžio apskundimui. Tokia apeliacija jau yra pateikta Aukščiausiajam Teismui.

Šventvagystė – daug aistrų keliantis kaltinimas Pakistane, kurio gyventojų dauguma sudaro musulmonai. Asmuo, apkaltintas įžeidęs islamą ir musulmonų pranašą Muhammadą (Muhamadą), gali būti užmuštas keršytojų, netgi jei šis nusikaltimas yra neįrodytas.

A. Bibi buvo areštuota 2009 metais, po incidento, kai išėjo atnešti vandens sau ir kitiems ūkio darbininkams. Dvi moterys atsisakė gerti iš krikščionės atnešto indo. Keliomis dienomis vėliau ji buvo apkaltinta šventvagyste. Moteris buvo nuteista ir pasmerkta mirti.

Pakistano šventvagystės įstatymai numato, kad asmuo, kaltinamas įžeidęs Dievą, islamą ar Koraną gali būti nuteistas mirties bausme. Teisių aktyvistai tvirtina, kad dažnai šiais teisės aktais piktnaudžiaujama siekiant išspręsti asmeninius ginčus.