Šešiuose Italijos regionuose tebegalioja aukšto laipsnio parengtis dėl audrų.

Tarp žmonių, žuvusių pietinėje Sicilijos saloje Palermo apylinkėse, yra devyni tos pačios šeimos nariai, įskaitant vienų, trejų ir 15 metų vaikus. Jų kūnai buvo rasti šeimos namuose Kasteldačoje šalia iš krantų išsiliejusios upės, pranešė gelbėjimo tarnybos.

Trys kiti tos šeimos nariai išsigelbėjo; vienam jų tai pavyko įsiropštus į medį, pranešė naujienų agentūra „Agi“.

„Praradau viską, nieko nebeturiu, tik savo dukrą“, – žurnalistams sakė tragediją išgyvenęs Giuseppe Giordano. Pasak jo, žuvo jo žmona, du kiti vaikai, jo tėvai, brolis, sesuo.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl to, ar netoli upės pastatyti namai atitiko saugumo normas.

Dar vienas negyvas 44 metų vyras buvo aptiktas savo automobilyje netoli Vikario. Jis bandė pasiekti servisą ir padėti ten įstrigusiam kolegai. Automobilio keleivis vis dar laikomas dingusiu.

Gelbėtojai taip pat ieško gydytojo, važiavusio į darbą, bet dėl audros turėjusio palikti savo automobilį netoli Korleonės miestelio.

Dar du žmonės, vyras ir moteris, žuvo potvynio srautui pagavus jų automobilį Agridžentės regione.

Italijoje, ypač šalies šiaurėje ir Venecijos regione, smarkios audros siaučia ištisą savaitę. Per audras padaryta daug žalos.

Sekmadienį drauge su vidaus reikalų ministru Matteo Salvini iš orlaivio apžiūrėjęs Venetui padarytą žalą, regiono gubernatorius Luca Zaia sakė, kad audros sunaikino 100 tūkst. ha pušynų.

Venecijoje Italijos šiaurės rytų pakrantėje kilo vienas didžiausių potvynių per visą istoriją, o vėjų greitis siekė 180 km per valandą.

Italijos civilinės gynybos agentūra šios savaitės audras pavadino „viena sudėtingiausių meteorologinių situacijų per pastaruosius 50-60 metų“.