„Būčiau laimingas, jeigu galėčiau pateikti komitetui įrodymą, kai susitarimas užbaigtas, ir šiuo metu tikiuosi, kad lapkričio 21 diena bus tam tinkama“, - sakoma Dominico Raabo laiške Bendruomenių Rūmų „Brexit“ priežiūros komitetui.

Šis spalio 24 dieną parašytas laiškas buvo paviešintas tik trečiadienį.

Lapkričio 21 dieną D. Raabas ir premjerės Theresos May patarėjas Europos reikalams Olly Robbinsas yra kviečiami pasisakyti komitete.

Londonui pavyko su Briuseliu suderinti didžiąją dalį skyrybų sutarties punktų, tačiau derybininkai neranda priimtino sprendinio, kaip išvengti naujų patikrinimų prie Jungtinės Karalystės ir Airijos sausumos sienos, kai Britanija pasitrauks iš bendrosios rinkos ir muitų sąjungos.

D. Raabas penktadienį vyks į „kelionę padėčiai išsiaiškinti" Šiaurės Airijos provincijoje. Ten numatyti jo susitikimai su vietos verslininkais ir politikais, pranešė vienas jo ministerijos pareigūnas naujienų agentūrai AFP.

ES lyderiai yra užsiminę apie galimą ypatingą viršūnių susitikimą lapkričio viduryje „Brexit“ sutarčiai patvirtinti, tačiau anksčiau šį mėnesį jie perspėjo, kad susitiko nebus, jeigu nebus pažangos sprendžiant Airijos klausimą.

„Pabaiga jau ryškiai matoma; nors kliūčių yra, bet negali būti, kad nesugebėsime jų įveikti“, - rašė D. Raabas.

Savo ruožtu jo pirmtakas Davidas Davisas, liepą pasitraukęs iš pareigų dėl vyriausybės požiūrio į „Brexit“, sako, kad galutinis susitarimas bus veikiausiai patvirtintas tada, kai dėl jo balsuos Bendruomenių Rūmai.

D. Davisas yra vienas iš grupės Th. May konservatorių mažumos parlamente, kuri nepritaria premjerės strategijai. Tai savo ruožtu kelia būgštavimų, kad sutartis bus atmesta.

„Manau, baimė neturėti jokio susitarimo... Tai laimės, ir susitarimas bus“, - remiantis televizijos „Sky News“ pranešimu, sakė D. Davisas per vieną renginį antradienį vakare.