„Kas siuntė šią 15 asmenų komandą?“, - sakė R. T. Erdoganas, omenyje turėdamas žurnalisto nužudymu įtariamą 15 vyrų komandą.

Turkijos prezidento teigimu, 15 žmonių grupė atvyko iš Rijado į Stambulą nužudyti Saudo Arabijos valdžią kritikavusio J. Khashoggio.

R. T. Erdoganas pridūrė, kad byla privalo galiausiai būti išspręsta, ir teigė, kad nėra jokio tikslo delsti ir bandyti apsaugoti tam tikrus žmones.

Saudo Arabijos vyriausiasis prokuroras Saudas al-Mojebas nuo pirmadienio lankosi Stambule ir jau du kartus buvo susitikęs su Stambulo generaliniu prokuroru Irfanu Fidanu, kuris vadovauja Turkijos tyrimui dėl žurnalisto nužudymo.

Saudo Arabijos vykdomam žurnalisto nužudymo tyrimui vadovaujantis S. al-Mojebas apsilankė savo šalies konsulate Stambule, kur buvo nužudytas Saudo Arabijos žurnalistas, ir generalinio konsulo rezidencijoje.

Saudo Arabijos valdžią kritikavęs žurnalistas J. Khashoggis dingo spalio 2 d., įėjęs į savo šalies konsulatą Stambule.

Po ilgą laiką trukusio neigimo Rijadas galiausiai pripažino, kad J. Khashoggis atstovybėje žuvo. Iš pradžių teigta, kad tai įvyko per konsulate kilusias grumtynes, tačiau praėjusią savaitę Saudo Arabijos generalinis prokuroras oficialiai patvirtino, kad žurnalisto žmogžudystė buvo tyčinė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)